Реклама / Ads
37| 8679 |29.01.2013 НОВИНИ

Простреляха Златко Баретата пред Съдебната палата

.
Неизвестен наемник простреля Златомир Иванов Баретата пред Съдебната палата в София. Днес там трябваше да се проведе дело срещу Баретата.
 


Стреляно е от апартамент срещу Съдебната палата, в сградата на Софийската адвокатска колегия, където се помещаваше бившия Търговски дом. В 9.30 часа Златомир Иванов е влизал през централният вход на Съдебната палата, когато е бил улучен четири пъти в крака и в корема. Охранителят на Баретата, Атанас Станков, е реагирал веднага, като е стрелял с пистолет 6 - 7 пъти по посока на наемния убиец. Охранителят също е улучен и откаран в "Пирогов" с кола с благоевградска регистрация. Апартаментът, откъдето е стрелял убиецът е  подпален. Пожарът е с цел да се прикрият уликите, смятат полицаи.
 

Стълбищата пред съдебната палата останаха в локви кръв след като Златомир Иванов бе качен в линейка. Според свидетели той е бил в съзнание

На 13 февруари 2012 г. Златомир Иванов получи ефективна присъда от Софийски градски съд, който го призна за виновен за ръководене на организирана престъпна група за разпространение на наркотици.  Според държавното обвинение Баретата е ръководил организирана престъпна група, наречена „Фирмата“, създадена, с цел да разпространява наркотични вещества в страната. Иванов обжалва присъдата и за днес беше насрочено поредното заседание по делото в Софийския апелативен съд.  Той беше изваден от ареста и е с мярка домашен арест от градския съд заради направена операция. 

Златомир Иванов  не е казвал да е имало отправяни заплахи срещу него. Това каза пред журналисти адвокатката му Марияна Тодорова. Тя е разговаряла последно с него в събота и неделя, за да обсъдят делото. Единственото, което е разбрала Тодорова е, че Баретата е закаран в „Пирогов”, но няма повече информация. 

Районът около Съдебната палата е отцепен. Движението е блокирано.  Екипите на полицията, пожарната и Бърза помощ са реагирали веднага.
Влизането в сградата на Съдебната палата се осъществява през страничен вход.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5696 |13.11.2012 Делото срещу Златко Баретата се отложи заради процесуални пречки . 10| 7550 |12.10.2012 Жестоката банда на Златко Баретата възкръсна . 15| 6617 |08.08.2012 Разминаха се версиите за сина на Баретата . 15| 8713 |19.06.2012 Простреляха аптекарка в лицето за 1000 лева

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads