Реклама / Ads
0| 4897 |14.06.2018 НОВИНИ

Протест! Час и половина няма да има автобусен транспорт /обновена/

.
Автобусните превозвачи предприемат предупредителни стачни действия. Повече от 2000 автобуса в цялата страна, които тръгват в интервала от 14:00 ч. до 15:30 ч. няма да потеглят от автогарите.
 

Причината - несъгласието на бранша със Законопроекта за създаване на Българска автомобилна камара. Според тях подобно сдружение ще бъде в услуга на определени фирми и няма да защитава интересите на всички. Ако исканията им не бъдат чути, автобусните превозвачи ще минат към ефективна стачка на 25 юни.

Всички с билети за автобуси, които тръгват по това време, могат да поискат да им върнат парите или да изчакат тръгването на автобусите след час и половина.

 

В протестните действия се включват Националното сдружение на автобусните превозвачи в България (НСАПБ), Браншовият съюз за стопанска инициатива в транспорта (БССИТ), Националният съюз на превозвачите (НСП) и Корпорацията на автомобилните превозвачи в България (КАПБ), които покриват почти 100% от пътническите превози в страната.

 

Позицията на браншовите организации е подкрепена и от три работодателски организации Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ), Българска стопанска камара (БСК) и Българска търговско-промишлена палата (БТПП).

Петър Захариев - представител на Браншовия съюз за стопанска инициатива в транспорта (БССИТ) коментира в сутрешния блок на Нова тв, че новият законопроект е създаден в непрозрачност.

 

Всички се движим по шосета, направленията са различни. Заложените в законопроекта параметри са твърде странни и неприемливи за нас.
Конкурентът ще издава на останалите превозвачи лиценз, коментира той.

По думите му това е феодална структура в съвременна Европа. По думите му членският внос също е прекалено висок, и по-малките фирми няма да могат да го плащат.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5143 |13.06.2018 Марешки: Каракачанов намери 6 млрд. за корупционна сделка, но няма пари за здравето на пилотите . 4| 5830 |13.06.2018 Радан Кънев: Руските лимонки няма да са доволни от името Северна Македония . 2| 4467 |13.06.2018 Близо половината българи живеят в пренаселени жилища . 4| 5242 |12.06.2018 Симеонов: Мнението на майките и бащите няма никакво значение

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads