Реклама / Ads
14| 5414 |01.05.2011 НОВИНИ

Протест: Ден на труда, ден на гнева!

.
Стотици симпатизанти на БСП се събраха на протестното митинг-шествие въпреки лошото време в столицата. На митинга има представители от много от областните организации на партията. Протестът ще премине под мотото: „Ден на труда, ден на гнева!".
 
Той е част от кампанията „Червен картон на управляващите!". Хората издигат лозунги: „Искаме да спре хаосът и безумието в родината и да се прекрати управлението на ГЕРБ!", „Искаме да живеем достойно!", „100 млн. лв. за образование, а не за подслушване", „Стига полицейщина и еднолична власт", „Обществото ни боледува, обществото ни гладува, докога ще продължава да робува?", „Достоен труд за достоен живот".

След края на митинга, около 12.30 часа от пл. „Ал. Батенберг" ще тръгне протестно шествие, което ще премине по бул. „Руски", бул. „Цар Освободител", бул. „Цариградско шосе" и ще завърши при Лятната естрада на Борисовата градина. Там ще бъде отбелязан празникът на в. „Дума" и левия печат.

Близо 2000 души поискаха оставката на сегашното правителство по време на протестното митинг-шествие, което се проведе днес Пловдив.
Социалистите тръгнаха от площад „Джумаята”, за да изразят своето недоволство и стигнаха при сградата на пощата в центъра града, където изразиха своето недоволство. Студент по медицина от Пловдив заяви, че повечето от неговите колеги целенасочено напускат страната, тъй като политиката в страната е българските граждани да бъдат неуки и неграмотни, за да бъдат лесно управлявани и манипулирани.

Представители на бизнеса напомниха за продължаващите фалити и това, че бизнесът на произвежда продукция, а безработни и поиска оставката на управляващите. Младите хора заявиха, че не искат да се хранят с обещания и искат работа. Председателят на БСП-Пловдив Атанаска Тенева поиска да спрат експериментите с живота на българското общество и обяви, че името на кризата е „ГЕРБ”. Тя обобщи исканията на социалистите в Пловдив с три думи – работа, хляб и достоен живот.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 7005 |01.05.2011 Акция "Хиените" разби престъпна група за скъпи коли . 60| 8997 |01.05.2011 Св. Петрова: Алтернатива на помиярщината в политиката са честните българи . 50| 6226 |01.05.2011 Р. Петков: Ценностната система на МВР е удари, бой! . 17| 17638 |25.12.2012 Благословена да е Коледа, Бог се роди!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads