Реклама / Ads
7| 4621 |03.04.2020 НОВИНИ

Протест пред МС срещу доизграждането на детската болница

.
Изоставеният строеж, който трябва да стане детска болница Източник: БГНЕС
Родители, лекари и архитекти се събраха пред министерски съвет, за да протестират срещу начина, по който е предвидено доизграждането на националната педиатрична болница.
 

Основният мотив за протеста е намерението да бъдат изхарчени близо 100 милиона лева за довършването на сграда, чийто строеж е започнал преди 40 години.

 

Недоволството на хората идва, след като в условията на пандемия здравният министър Кирил Ананиев подписа договора за проектиране, строителство и авторски надзор на Национална многопрофилна детска болница, съобщи пресцентърът на министерството.

За изпълнител на проекта на обща стойност 77.8 млн. лв. без ДДС е определено обединението ДЗЗД "ДЕТСКО ЗДРАВЕ", в което участват "Главболгарстрой" АД, "ГБС - Пловдив" АД и "Главболгарстрой Интернешънал" АД.

 

"Министерството на здравеопазването се ангажира строителството на Националната многопрофилна детска болница да се осъществява при максимална обществена информираност и в диалог както с всички компетентни институции, така и със специалистите в сферата на детското здравеопазване у нас", съобщиха от здравното министерство.

 

Министерството ще сформирана работна комисия от действащи педиатри от различни специалности, които ще одобряват проектите за отделните отделения - вид, квадратура, леглова база, необходими кабинети и операционни. За една година изпълнителят трябва да изготви и представи проект на детското лечебно заведение. В своята оферта ДЗЗД "ДЕТСКО ЗДРАВЕ" посочват, че ще извършат допълнително конструктивното обследване на строежа.

 

Министерството не се съобрази с искането на десетки родители с деца, лекари, архитекти и граждани за отмяна на обществената поръчка за довършване на изоставенето десетилетия скеле на института по педиатрия в двора на Александровска болница, на мястото на което МЗ планира да е новата Национална детска болница.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3943 |03.04.2020 БНБ даде срок от 5 дни на банките да кажат какво предлагат за кредитите . 0| 3664 |03.04.2020 „ЧЕЗ Разпределение” апелира да сигнализираме за проблеми с електрозахранването . 23| 5647 |03.04.2020 След изцепката на Караянчева ГЕРБ предлага замразяване на депутатските заплати . 21| 7633 |02.04.2020 Президентът Лукашенко: С пандемия глобални играчи преразпределят света без война

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads