Реклама / Ads
0| 7935 |06.11.2013 НОВИНИ

Протест срещу видеоклип с напушени деца

.
Източник: ask.fm
Общински съвет по наркотични вещества – Благоевград разпространи протестна декларация срещу шокиращия видеоклип в интернет с деца, които пушат марихуана. Тя ще бъде изпратена до президента, до министерствата на образованието и здравеопазването, до МВР и до Агенция за закрила на детето.
 

"Протестираме срещу манипулативните изяви в публичното пространство за безвредността на марихуаната, срещу внушенията, че алкохол и тютюн са опасни, тя – не, в резултат на които децата възприемат „тревата" като полезна и не само не се притесняват да пушат, но смятат, че подобряват паметта си и изразяват своята индивидуалност", се казва в документа.

От Общински съвет по наркотични вещества протестират срещу предприемането на строги мерки срещу децата и родителите им, които нямат вина за създалото се в тях погрешно мнение за канабиса, което е резултат от допускането в обществото да бъде налагана марихуаната като основно средство за лечение на много заболявания и безвреден начин да се чувстваш щастлив.

Те протестират и срещу прехвърлянето на отговорността за употребата на марихуана от тези, които я рекламират, отглеждат, пласират на малолетните и непълнолетни жертви, които я употребяват. Настояват за спешно заседание на Националния съвет по наркотични вещества съвместно с Общинските съвети по наркотични вещества, на което да бъде дадена оценка на ситуацията и приети предложения, отнасящи се до всички институции, които реално да бъдат изпълнявани и да допринесат в кратки срокове за промяна на нагласите в обществото.

Шокиращото видео, как четири деца на не повече от 13-14 години пушат марихуана, се разпространява от няколко дни в социалните мрежи. В него младежите слушат хип-хоп, кикотят се и пафкат джойнт. Авторът на видеото – 14-годишният Иво Г. размисли върху постъпката си и написа дълго обяснение на страницата си във Фейсбук. Публикуваме го без редакторска намеса:

"Видях какви ли не простотии в сайтовете в които са сложили мои снимки от клипа... Какви ли не жълти вести прочетох... И в крайна сметка само аз и моите приятели знаем кво сме пушили и кво сме направили.. Последствията ще си дойдат, но бих казал, че ако всички знаеха как стоят нещата и всички ме познаваха нямаше и един негативен коментар да има, освен хората за които спонах в по-долен въпрос... Но аз благодаря на тези хора които са пратили това клипче защото без тях нямаше да разбера колко игри се въртят и колко лъжи се пишат само и само телевизията, страницата или вестника да се продава и да има гледания.. Дето има една поговорка " Ако тук си пръднал в Америка си се насрал "... Както казах и преди, всичко което направихме в клипа беше един театър един параван пред истината... Но въпреки всичко аз съм си същия човек.. Аз съм си Иво - момче с мечти, момче с принципи.. Но само един човек се исказа на място и това беше жената накрая на репордажа по Tv7 цитирам: Всичко това може да е една шега... Аз не се замислих, но сега се замислям каква лоша шега съм направил.. Замислете се и вие тези които коментират статийте в мрежата, задайте си въпроса "А дали съм прав?"
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 5314 |06.11.2013 На оръжие!, зоват протестиращи срещу бежанците . 9| 5035 |06.11.2013 Животновъдите на протест; блокират "Тракия" . 38| 5312 |05.11.2013 Плевнелиев: Протестът на студентите е знак за промяна . 71| 5385 |04.11.2013 Плевнелиев: От февруарските протести се опитвам да чуя хората

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads