Реклама / Ads
0| 3706 |30.04.2019 НОВИНИ

Протест заради мостове в община Червен бряг

.
Временният мост
Протестен митинг организира Инициативен комитет за решаване на проблемите с мостовете при селата Горник и Чомаковци в община Червен бряг. Жителите са против демонтирането на временния мост над река Искър, за което настояват от Пътната агенция.
 

Това е поредният протест на хората от този край, първият обаче беше за монтирането на този временен мост, тъй като старият поддаде и се наложи ремонт. Сега АПИ иска да се премахне заради опасност от високи води. Петър Петров от Инициативния комитет на протестиращите заяви:

 

"Временният мост при Чомаковци да не се демонтира дотогава, докато не бъде завършен ремонтът на пътя Червен бряг - Чомаковци и не бъде завършено строителството на новия мост. Искаме АПИ да даде на Община Червен бряг пълномощно, за да може Общината да извади регистрационни номера за крана, който беше получен от АПИ, който кран е необходим за поддръжка на моста. Ако не ни чуят, продължаваме борбата“.

 

Петър Петров обясни позицията им: „През временния железен мост, който е построен над Искъра, на денонощие минават средно около 1000 автомобила. В случай, че този мост бъде демонтиран, целият този потоп ще се насочи по обходен маршрут, който е тесен и в изключително лошо състояние. Това неизбежно ще доведе до задръствания и до много ПТП-та“.

 

АПИ се позовава на това, че мостът при Горник вече функционира, но той е за товарни автомобили до 5 тона и е в еднопосочно движение, подчерта Петров и добави: „Подходът към моста при Горник откъм Червен бряг е разкопан от няколко месеца от същата фирма, която прави ремонта на пътя Червен бряг – Чомаковци. Там движението също е затруднено и също ще предизвика тапи, трошене на автомобили и ПТП-та“.

 

По думите му и Инициативният комитет, и Общината водят наблюдение и има готовност за реакция в случай на повишаване на нивото на река Искър.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 8686 |29.04.2019 Джамбазки съди Велизар Енчев заради цитат от Ботев . 0| 4352 |27.04.2019 Заради гръмотевици самолет е бил пренасочен от София към Варна . 2| 4360 |27.04.2019 Блокада на пътя за Маказа заради неасфалтирани улици . 0| 4421 |27.04.2019 Д-р Томова: Увеличават се хоспитализираните пациенти заради преяждане и препиване

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads