Реклама / Ads
0| 5200 |21.02.2008 НОВИНИ

Протест!

.
Дебатите в НС и протестите на площада пред него от тъмни зори бяха преварени от политически обвинения за корупция и некадърност на правителството от представители на конюнктурно обединилата се опозиция.
 

Парламентът дебатира днес искането на опозицията за оставка на правителството заради неговата корумпираност. Това е четвърти вот на недоверие към кабинета Станишев, но за първи път той ще бъде съпътстван от протести около сградата на Народното събрание, организирани от опозицията. От Столичната община информират, че са забранени изграждането на палаткови лагери и движението на селскостопански животни по столичните улици, и призовават участниците в митинга да спазват обществения ред и да не допускат конфликти с органите на реда.

Протестното шествие ще тръгне от пилоните на НДК точно в 13 ч. Участниците в митинга ще преминат по следния маршрут: булевард „Витоша” и булевард „Патриарх Евтимий”, улица „Раковски”, булевард „Цар Освободител”, с крайна точка площада пред Народното събрание. По време на шествието затворени за двупосочно движение ще бъдат булевард „Патриарх Евтимий” между улица „Граф Игнатиев” и булевард „Витоша”, булевард „Витоша” от пилоните на НДК до булевард „Патриар Евтимий”, улица „Раковски” между булевард „Патриарх Евтимий” и булевард „Дондуков”. От обяд до 22 ч е забранено влизането на автомобили по булевард „Цар Освободител” между улица Раковски” и булевард „Васил Левски”, както и по булевард „Цар Освободител” между булевард „Васил Левски” и площад „Независимост”. Според разрешението на Столичната община митингът пред парламента може да продължи до 22 ч, извън охраняемата зона. 

v_sofia_7.jpg  снимка Вяра Йовева

За първи път всички партии категорично и ясно казват, че тази коалиция е корумпирана и трябва да се махне, заяви по НТВ столичният кмет Бойко Борисов, който подчерта, че целенасочено се говорело за коалиция между ГЕРБ и “Атака”, за да се неглижират  другите партии и лидери. Борисов обяви, че всички опозиционни партии са се стреснали от наглостта на тройната коалиция да заяви втори управленски мандат.

По повод вота на недоверие за корупцията, Стефан Софиянски, бивш кмет на София, се върна назад във времето и заяви по БТВ, че управлението на СДС е минало през най-тежките и конфликтни етапи на реформите на страната, затова сегашната власт има всичко поднесено на тепсия. Трудност на прехода била поета от предишното управление на СДС, а днешното управление е най-некадърното, защото не са усвоени никакви средства, което е конкретна загуба на България. Според Софиянски това е най-слабото правителство, което страната ни е има от 1990 година насам. 

За някои комунистически фамилии Десети януари още не бил дошъл, защото те си стояли на същото място, където са били и техните родители,  заяви Яне Янев, депутат от ОДС. Корупцията нямала цвят и с нейните метастази управляващите били обхванали всичко, но в държава като нашата било трудно да има възмездие, заключи мъдро Янев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5742 |20.02.2008 Важно: акредитираме лабораториите у нас по международните стандарти! . 12| 8322 |20.02.2008 400 от общо 1600 жени в армията ни бременни . 0| 4627 |20.02.2008 Осъдиха Митал да плати над 239 млн. лв. на държавата . 0| 5155 |20.02.2008 Променят движението в София заради митинга на опозицията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads