Реклама / Ads
11| 7411 |19.02.2013 НОВИНИ

Протестът снощи прерасна във вандалщина

.
Протестите срещу високите сметки и монополите продължават и днес. Искания за оставка и сблъсъци с полицията белязаха вчерашните протести в София. Повече от 4 часа продължи преследването между протестиращи и полиция по софийските улици.
 

Най-сериозният сблъсък стана на булевард "Христо Ботев". В един момент полицията тръгна с палки срещу насъбралите се хора.

След като протеста пред парламента беше изтеглен в посока Орлов мост, озверели младежи започнаха да палят и обръщат кофи, разбиха павилион за билети на градския транспорт, а след като полицията се опита да се намеси и да сложи в ред подивялата тълпа, няколко хулигани счупиха задното стъкло на полицейски бус, паркиран на улица "Цар Асен" и булевард "Патриарх Евтимий".

11 са задържаните - 9 от които непълнолетни, по време на вчерашния протест в столицата, съобщиха от пресцентъра на МВР. Пострадали са двама полицаи, които са осигурявали обществения ред по това време. Изпочупени са стъклата и огледалата на четири служебни автомобила.
Сред задържаните е и 35-годишен мъж, стрелял по протестиращите близо до Попа в столицата. Гражданинът е стрелял срещу демонстрантите със сигнално оръжие от третия етаж на ул."Лайош Кошут" 9. Причината е, че са блъскали колата му и той възпроизвел изстрел от прозореца на жилището, в което живее.

При стрелбата няма пострадали, заяви директорът на СДВР старши комисар Валери Йорданов. Той посочи, че един от задържаните е 25-годишен мъж, който е регистриран за хулигански прояви през 2007 г.

До най-късно снощи останаха групи, които вандалстваха, хвърляха твърди предмети - камъни и други срещу сградата на Народното събрание, полицаите и автомобилите. В резултат на това има счупени стъкла. Нанесени са щети на шест автомобила. Един полицай е пострадал от удар с камък.

Хиляди варненци блокираха пътя за курорта Златни пясъци. В Пловдив беше опожарен четвърти автомобил на ЕVN.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 5209 |07.12.2012 С. Игнатов си настоява: Протестът на учените е политически . 14| 5110 |18.12.2011 Още 3 коли горяха снощи . 5| 5114 |02.12.2011 Нови пет коли опожарени снощи . 155| 7098 |24.05.2011 Политолози: Протестът на "Атака" е варварщина!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads