Реклама / Ads
1| 5616 |11.06.2015 НОВИНИ

Протести блокират движението в София

.
Два протеста преди обед в центъра на София днес ще затруднят допълнително трафика столицата, който заради ремонтите на ключови места е буквално кошмарен през последните дни. Каменоделци ще протестират пред общината срещу скитащите по гробищата нелегални техни конкуренти. Хиляди ловци ще излязат пред парламента с искане за изцяло нов закон.
 
Каменоделци ще протестират днес от 9.00 часа пред сградата на улица "Московска" 33, докато вътре общинари провеждат редовното заседание на Столичния общински съвет. Легитимните каменоделци ще настояват да се изпълни наредбата за гробищните паркове, така, както е приета от Общинския съвет на София. 
Те искат да се спре рекетът на скитащите банди от псевдокаменоделци в гробищата, както и да се преустанови каквато и да е търговска дейност вътре в гробищата, каквото е и обявеното в наредбата.
Каменоделците заявяват ще настояват да се отстранят от работа в гробищните паркове полицейски служители и служители на ОП "Гробищни паркове", за които се знае, че имат съучастие с престъпните банди.

Над 5000 ловци се очаква да излязат на митинг пред парламента от 11:30 часа днес. Причината е, че ловците искат изцяло нов закон за лова и опазването на дивеча.
Сегашните промени на закона не са достатъчни, за да се спре с порочните практики на частните ловни стопанства, оплакаха се ловците.

„Ще излезем пред парламента с шоу програма и музика, но без ловни атрибути", уточни председателят на Съюз на ловците и риболовците в България Иван Петков.
Този наш митинг е израз на една гражданска позиция срещу улова на жив дивеч с капани, вкарването му в оградени площи и впоследствие неговото безкомпромисно и брутално избиване. И то става дума за дивата свиня главно. Около 30 минути ще продължи митингът, хората искат да си кажат какво мислят. По всяка вероятно ще има и нещо по-атрактивно", добави Петков.

Във връзка с организиране на митинг и шествие от Национално ловно-рибарско сдружение и Съюзът на риболовците в България се въвеждат промени в организацията на движение, съобщават от Столична община.

От 8.00 ч до приключване на мероприятието на 11 юни се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства както следва :
-при сектор „Б“ на Националния стадион „Васил Левски“
-на моста пред Национален стадион „Васил Левски“
- на ул. „Митрополит Кирил Видински“ между бул. „Драган Цанков“ и ул. „Йосиф Петров“ .

Шествието ще тръгне в 11.30 ч. от ул. Ген. Йосиф Гурко“, надясно по бул. „Васил Левски“, наляво по бул. „Цар Освободител“ с провеждане на митинг от южната страна на пл. „Св. Александър Невски“ до 14.30 ч. със спиране на движението по ул. „15-ти ноември“ до приключване на митинга. При необходимост и по преценка на отдел „Пътна полиция“ при СДВР ще бъде спирано и възстановявано поетапно движението на пътните превозни средства.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4392 |11.06.2015 ТЕЦ "Бобов дол" протестира за заплати . 0| 5138 |10.06.2015 Пчелари протестират срещу законови промени . 4| 4872 |09.06.2015 Полицаи и надзиратели протестират, опъват палатки пред парламента . 23| 5443 |05.06.2015 Синдикалист за Фрог: Москов щеше да прегази протестиращи медици

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads