Реклама / Ads
19| 4230 |24.01.2021 НОВИНИ

Протестиращи искат оставката на Деница Сачева, питат къде са парите от компенсациите

.
Източник: Евроком
Пред Министерския съвет се провежда протест, организиран от Изправи се.БГ, с искане за оставката на социалния министър Деница Сачева. ”Къде са парите? 2 месеца след затварянето още няма подкрепа за работещите?”, коментира Манолова по време протеста.
 

Граждани споделят, че въпреки съкращенията и излизането в неплатен отпуск заради COVID-19, все още не са получили помощ от програмите на Министерството на труда и социалната политика.


.

 

Правителството кара хората, които са получили 24 лв. на ден по мярката "Запази ме" да ги връщат. Обяснението е, че е допусната грешка от администрацията и някои от одобрените фирми вече не са в списъците с одобрени. Това заяви председателят на Гражданската платформа "Изправи се.БГ" Мая Манолова днес пред медиите пред Министерския съвет по време на събитието в знак на протест заради неполучената подкрепа за затворените бизнеси.

 

Борисов ще завещае на следващото правителство мина от безработица и фалити на малки и средни фирми. На 13 март ще стане една година, откакто малките и средните фирми очакват обещаната подкрепа за първата вълна от COVID-19. Няма да я дочакат, защото се задава верига от фалити. Искаме оставката на правителството на Борисов и на първо място на вицепремиера Дончев, на икономическия министър и на социалния министър, както и на НАП заради провала в политиките за подкрепа на бизнеса и хората заради пандемията, допълни Манолова и подчерта, че приемната на "Изправи се.БГ" е залята от сигнали за получени обаждания да се върнат получените 24 лв. на ден заради грешка от администрацията.

 

.

Готвачи хвърлиха двадесет и пет лева пред краката на полицаите, охраняващи пред вратата на Министерския съвет.

 

Готвачът Иван Менчев каза пред bTV, че еполучил 24 лв. за ноември, които сега е върнал. За декември не е получил пари. Смята, че това е подигравка с труда им от властта.

 

"Позор", "Къде са парите?", "Оставка!"  - бяха част от издигнатите лозунги.

 

Според данни на агенцията по заетостта, които цитира лидерът на „Изправи се.БГ“ Мая Манолова, до края на декември одобрените за помощта от 24 лева на ден обезщетение за служителите са 14 500, но не е ясно колко хора реално са получили парите си.

 

Собственици на затворени фирми от Шумен, Плевен, Стара Загора и Бургас твърдят, че помощта, която е трябвало да бъде изплатена още до края на миналата година, не е достигнала до тях.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4444 |23.01.2021 "Изправи се, БГ“ иска оставката на министър Сачева . 47| 6350 |23.01.2021 Президентът Радев: Борисов не се трогна за битите български протестиращи, прави се на радетел за демокрация . 12| 3871 |22.01.2021 Местните власти в Белене искат среща с Борисов . 3| 3189 |22.01.2021 Моловете също искат да отворят: Не сме по-опасни от другите търговски обекти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads