Реклама / Ads
8| 5625 |28.10.2020 НОВИНИ

Ден 112! Протестиращи блокираха Орлов мост, пак зоват за оставка под прозорците на властта

.
Протестът тази вечер Източник: архив
Участници в антиправителствения протест в столицата блокираха движението в района на Орлов мост.
 

Исканията остават същите за 112-а поредна вечер - оставка на кабинета и на главния прокурор.За поредна сряда протестиращи срещу главния прокурор Иван Гешев се събраха пред Съдебната палата. Акцията е организирана от инициативата "Правосъдие за всеки".  Граждани настояват за реформи в съдебната система, с които да се гарантира върховенство на закона, допълва БНР.  Акцент в днешния протест са промените в закона, свързани с наказанията при споделените превози.

 

Адвокат Велислав Великов  коментира и намерението специализираната прокуратура да следи разпределянето на средствата от еврофондовете за следващия програмен период като. Той заяви, че по този начин специализираната прокуратура ще гарантира, че европари ще отиват само при правилните хора. Величков заяви още, че по този начин "вълкът ще пази овцете."

 

Камен Добрев от БОЕЦ призова гражданите да протестират всеки четвъртък пред ВСС. Той призова хората да си вземат отпуск и да се включат в протеста в Петък в с. Расово. Протестът ще започне в 13:00 часа, а целта е спирането на незаконния строеж на "Турски поток."

 

Хората от този протест се преместиха на площад "Независимост".  Слова имаше по-късно от трибуната на триъгълника на властта: 

 

"Арман Бабикян заяви, че за 240 дни, преди колкото е бил първият случай на Сovid-19 у нас, досега да не е направена достатъчна подготовка и затова болниците са препълнени и дори няма място за лекарите, които са се заразили, да бъдат настанени в болниците, където работят и където спасяват човешки животи".


Бабикян разкритикува и отстраняването на шефа на столичната РЗИ. Според него, в условията на дефицит на кадри и е много лошо управленско решение да ръкавиците се лишават от специалист заради словесните престрелки между "Дондуков" 1 и "Дондуков" 2.

След изказванията хората се отправиха към Орлов мост. Кръстовището беше блокирано повече от три часа.


 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4534 |28.10.2020 Гореща точка: Беларус. Лукашенко лично наредил погрома срещу протестиращите . 16| 6553 |26.10.2020 Ден 110: Протестиращи софиянци пак са на площад ”Независимост” /видео/ . 11| 5181 |25.10.2020 Ден 109! Протестиращите ще събират тикви за "Хелоуин", за да "сготвят" Бойко . 14| 6475 |24.10.2020 Ден 108! Протестиращите: Властта си купува коли с наши пари, а ние събираме капачки за кувьози

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads