Реклама / Ads
101| 6379 |19.02.2013 НОВИНИ

Протестиращи блокираха "Орлов мост", има счупени глави

.
Източник: Фрогнюз
3 лъча протестиращи в столицата се опитаха да се слеят в един. Недоволни от високите сметки за ток тръгнаха от "Орлов мост" в посока паметника на Васил Левски, до който не бяха допуснати, преди да приключи церемонията по случай годишнината от обесването на Апостола. След това те отново се върнаха на кръстовището на „Евлоги Георгиев” и "Цариградско шосе".
 

По същото време природозащитници се събраха пред сградата на Министерския съвет да протестират срещу разрешението да се застрои Пирин. Планирано е факелно шествие на "Атака", което се събра пред парламента. В момента Волен Сидеров, лидерът на „Атака”, държи реч пред паметника на Апостола.

Целият район пред парламента до бул."Раковски" е отцепен и недостъпен. Полицията е осигурила коридор само за факелното шествие на "Атака" до паметника Левски.

Междувременно кордонът от полицаи пусна част от протестиращите пред парламента със свалени щитове, което се разчете от стачкуващите като подкрепа от страна на органите на реда. Стачкуващите не са агресивни.

Акцията по блокадата на паметника Левски по време на церемонията бе ръководена лично от зам.-шефа на СДВР Христо Терзийски. В близост до паметника бе разположена и техниката за разпръскване на масови безредици. По време на поднасянето на венеца от името на премиера Бойко Борисов в памет на Апостола сред присъстващите се чуха освирквания.


Церемонията по поставяне на венци на паметника Васил Левски мина спокойно

В поредния ден на недоволство срещу скъпата електроенергия на улицата са излезли предимно млади хора, има и майки с деца.

Скандиранията са „Елате при нас, протестът е за вас!", "Мафия!", "Оставка!", „Смърт!” и „любезности” по адрес на органите на реда. Гърмяха пиратки. До по-сериозни сблъсъци се стигна на "Орлов мост". Имаше арестувани, точният им брой ще е ясен утре. Протестиращи хвърляха пиратки по полицията, както и бутилки и камъни. Полицаите отвърнаха на натиска с щитове. Имаше ранени между протестиращите. По капака на полицейска кола имаше следи от кръв.

Около 8000 души протестират и във Варна при засилени мерки за сигурност. Демонстрации има в Бургас, Пловдив и други градове на страната.





Снимки: Фрогнюз
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 32| 5533 |19.02.2013 Протестиращите не припознаха Пеловска като свой говорител . 29| 7316 |19.02.2013 Политолог: При предсрочни избори, ще се забравят исканията на протестиращите . 32| 5186 |19.02.2013 Протестиращите признаха: Сред нас има провокатори . 53| 6226 |19.02.2013 Протестиращи: Искаме 240 оставки в парламента

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads