Реклама / Ads
80| 5857 |14.12.2013 НОВИНИ

Протестиращи блокираха и псуваха Йовчев в Клуба на архитекта

.
Протестиращи са блокирали вътрешния министър Цветлин Йочев в Клуба на архитекта на улица "Кракра". Блокадата е започнала около 20:30 часа в събота. Няколко десетки души застанаха на входа на ресторанта."Йовчев вън", "Ти си позор, оставка и затвор", крещяха хората отвън.
 

В заведението има посетители, дошли на вечеря. Персоналът залепи на вратата призив с големи букви: "Моля Ви, има деца".

Протестиращи нахлуха във фоайето. Дойде полиция, която ги изблъсква. Чуват се силни писъци. Полицаи приканват протестиращите да се оттеглят "да не стане беля". Униформените успяха да изтласкат демонстрантите извън двора на Клуба на архитекта, правейки кордон до оградата.

Група от около 100-ина човека първоначално обсади сградата с искане за оставка. Като мотив те посочиха мелето около парламента, станало малко по-рано. Както обикновено, се оплакаха от полицейско насилие, въпреки че двама служители на МВР бяха напръскани със спрейове в очите, а на друг униформен му бе извадено рамото при опитите му да удържи загражденията по време на интелигентния щурм на наричащите сами себе си мирни протестиращи.

Групата обаче не се задоволи само със скандирания. Стигна се до нахлуване в градинката пред Чешкия клуб и опит за влизане в помещенията вътре. Последва реакция на пристигналите подкрепления от жандармерията. Те отцепиха района, затвориха съседните улици и блокираха протестиращите в градинката.

Малко след 22 часа Цветлин Йовчев се е качил в полицейски джип и  отведен от размирната точка в нощна София - районът на улиците "Кракра" и "Шипка".

Репортерът на bTV Димитър Анестев съобщи, че е видял с очите си как полицай е бил изритан в слабините, след което няколко минути се превивал от болки на земята. По първоначална информация за нахлуването в Клуба на архитекта и безредиците в градинката около него има един арестуван.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 5150 |05.12.2013 Протестиращите си тръгнаха, депутатите остават . 7| 5311 |28.11.2013 ДАНС проверява Орешарски за уволнение на протестиращи чиновници . 2| 6839 |27.11.2013 Анна Заркова: Полицията да се санкционира по-строго от протестиращите . 22| 5249 |22.11.2013 Президентът пита ДАНС за насилие срещу протестиращи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads