Реклама / Ads
59| 5442 |26.03.2011 НОВИНИ

Протестиращи: Дилмано, дилбойко, кажи ми как се сади картофо

.
Според Р. Овчаров и протестиращите сега ни управлявало най-некомпетентното, най-безотговорното и услужливо особено към един посланик правителство; протестиращите събират исканията си към управляващите върху празни хладилници.
 

БСП организира националния протест на левицата под мотото "Червен картон за управляващите" с представители и на браншови организации. В началото прозвуча националният химн. Хората да окажат натиск върху управляващите да компенсират доходите е идеята на протеста. Настоява се и за оставка на кабинета. Над 18 000 присъстваха на днешния национален митинг-протест, който се проведе в София, по данни на организаторите.

Митингът бе открит от Румен Овчаров, който обяви началото на пролетта на недоволството. Имаме най-некомпетентното, най-безотговорното и услужливо, особено към един посланик, правителство, съобщи Овчаров под възгласи „оставка”.

Върху лозунгите на протестиращите пише: "Стоп на мутрите и мафията от ГЕРБ", "Стига лобистки закони и продажни министри", "Не на монополите и растящите цени", "Не на бедността", "Днес едно, а утре друго. Вече никой не ви вярва без друго".

Сред по-нетрадиционните лозунги се четат: "Дилмано, дилбойко, кажи ми как се сади картофо". Прави се и акция на младежкото обединение "Хладилник", насочена срещу политиката на замразяване на доходите. Върху два празни хладилника привърженици на БСП пък оставят исканията си към управляващите. Посланието е, че празни хладилници имало във всеки български дом. На една от бележките пише „Гладни сме", „Дянков, ходи се", „По-високи пенсии".

Членовете на кабинета да се опитат да живеят с по 240 лева на месец (минималната работна заплата), предлагат още на протеста.

Призовавам всички български социалисти да се включват във всички протести – браншови, синдикални, не се страхувайте. Искаме това правителство да си ходи – докато то управлява там, на "Дондуков", нищо няма да се промени в България, каза Сергей Станишев.

Лидерът на БСП предложи първи април, ден на лъжата, да бъде ден на ГЕРБ. Да направите така, че всички българи да се смеят на ГЕРБ, да не се страхувате и да кажете, че ще направим България по-хубава. Имаме силата да се изправим и да възраждаме с нов труд България, каза още той.

Това е правителство на едни смешници, неспособни да решават проблемите. Напоследък се хванаха за една - единствена теза: Ние строим магистрала "Тракия", хубаво – обаче хората не ядат асфалт - каза Станишев.

Огромна част от българите вече са докарани до отчаяние – имаше протести и срещу нас, но тогава хората казваха: искаме по-бързо увеличаване на доходите, искаме по-бързо увеличаване на пенсиите. Какво става сега – хората посягат на живота си, защото не могат да си платят кредита - каза Станишев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5484 |06.08.2010 Томислав Дончев чукна 37 години с "Дилмано, дилберо" . 9| 5150 |16.06.2009 12 хил. протестиращи: Станишев да си ходи . 59| 4557 |21.01.2009 Протестиращи: Отивайте си всички!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads