Реклама / Ads
59| 4565 |21.01.2009 НОВИНИ

Протестиращи: Отивайте си всички!

.
Протестиращите настояват за оставка на министъра на вътрешните работи М. Миков и за спешни мерки по неотложните искания на всички протестиращи организации в декларация, внесена в НС.
 

Нови граждански протести ще има днес в центъра на столицата.

В 15 ч. пред сградата на Народното събрание ще започне митингът на обединени студентски, природозащитни, майчински и земеделски организации и движения, а на него ще бъдат огласени обобщените искания на всички протестиращи организации. Протестиращите настояват за оставка на министъра на вътрешните работи Михаил Миков, както и за спешни мерки по неотложните искания на всички протестиращи организации в декларация, внесена в НС. Техните искания продължават - за въвеждане на мажоритарен елемент в избирателната система и за повишаване на гражданското участие в управлението на страната.

Организаторите на протеста определиха срок – 27 януари, до който искат да имат резулатти. Росица Букова, представител на българските майки, обяви, че при отказ за диалог и нерешаване на поставените проблеми протестиращите си запазват правото да призоват към всеобщо мирно гражданско неподчинение в цялата страна и обща политическа стачка.

otnovo_protesti.jpg

Заради предстоящите протести пред сградата на парламента част от центъра на София ще бъде затворена за движение. Ограниченията в движението на автомобилите ще бъдат за района на площад "Народно събрание" и площад "Независимост". От 11.30 часа до приключване на протестните действия, поетапно ще бъде преустановявано движението на пътни превозни средства по маршрута на придвижване на протестиращите студенти от зала “Христо Ботев” до последната спирка на автобус № 280 и площад “Народно събрание”. Докато протестиращите са пред парламента цялостно ще бъде спряно движението в двете посоки на бул. “Цар Освободител”, от бул. “Васил Левски” до ул. “Г. С. Раковски”. От полицията съобщават, че в зоната за сигурност на Народно събрание и Министерски съвет ще бъдат взети превантивни мерки, с цел недопускане нарушения на обществения ред.  

otnovo_protesti_1.jpg  снимки Вяра Йовева

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4673 |20.01.2009 Приключва извънредното отчитане на топломерите . 11| 5022 |20.01.2009 Руският газ тръгна към Европа . 8| 4651 |20.01.2009 Икономиката ни губела към 500 млн. лв. на ден, твърдят икономисти . 0| 4585 |20.01.2009 Над библията на Линкълн се кълне Обама днес

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads