Реклама / Ads
50| 10127 |12.02.2013 НОВИНИ

Протестиращи срещу високите сметки обсадиха ДКЕВР

.
Стотици столичани, представители на граждански, на пенсионерски организации, членове и симпатизанти на ВМРО излязоха на протест пред сградата на ДКЕВР на столичния булевард „Дондуков”. Протестиращите бяха разделени от полицията на двата тротоара, защото мястото пред ДКЕВР се оказа тясно за всички.
 

 

Със знамена и плакати, участниците в протеста изразиха своя бунт срещу високите цени на електроенергията, парното, водата. На импровизираната трибуна говориха Красимир Каракачанов – председател на ВМРО и Волен Сидеров – председател на партия „Атака”.

Последните действия на монополите доказват, че те безнаказано тероризират българските граждани, но повечето от тях изнасят печалбите си под различни форми зад граница, каза Красимир Каракачанов. Според него е абсурдно толкова време държавата не само да не се намеси и да прекрати този произвол, но и чрез собствената си комисия ДКЕВР да изпълнява ролята на „адвокат” на монополистите. ВМРО ще поиска среща с министър-председателя Борисов, за да връчи писмото и да го уведоми за исканията.

Според лидера на Атака Волен Сидеров действията на ЕРП-тата не само ограбват държавата, но представляват и национално предателство. „Не може такива хора да получават милиони, а на мен да ми се обажда бай Иван Тошев от Врачанско и да ми плаче, че взима 180 лева пенсия, а сметката му за ток е 106 лева и да ме пита: Какво да правя, да се обеся ли, да се удавя ли в Дунава?", обясни още той.



Националистът призова това правителство да изгони монополистите, в противен случай те ще изгонят властимащите и ще ги поставят на съд.

Сидеров остро критикува бившия премиер Сергей Станишев и  председателя на движение „България на гражданите" Меглена Кунева.  „Тези хора заслужават затвор, а не да градят политическа кариера", заяви лидерът на Атака и допълни, че всички, които гласуват за Костов, Кунева, Станишев и Борисов, значи са мазохисти.


Накрая протестиращите хвърлиха бомбички и димки и символично изгориха чучело на министъра на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев. Следващите протести под мотото "На бунт срещу високите сметки" ще бъдат в четвъртък и в събота, като за тях вече са поискани разрешения от общината.

снимки: Frognews.bg 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 7314 |12.02.2013 За атентата срещу Баретата МВР проверява неуредени сметки за дрога . 9| 5905 |11.02.2013 Омбусманът: Хората не се оплакват от високи сметки, а от драстично покачване . 58| 9787 |11.02.2013 Делян Добрев: Зелената енергия в сметките е добавка Станишев . 28| 5957 |10.02.2013 Утеха за високите сметки на ток - разсрочват ги

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads