Реклама / Ads
10| 6315 |01.08.2020 НОВИНИ

Протестиращите непреклонни за оставките на Борисов и Гешев. Провокатор запали една от шатрите на „Орлов мост“

.
Протестите продължават и днес в цялата страна с пълна сила. Хората настояват за оставките на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев. Провокатор запали една от шатрите на „Орлов мост“ през нощта. За това съобщиха протестиращи. Те обявиха, че на моста се въвеждат правила-да не бъдат допускани хора, употребили алкохол.
 

Протестиращите обясниха през медиите, че много често към тях се приближават провокатори с обидни реплики, като някои от тях са в нетрезво състояние. Протестиращите срещу управлението на Бойко Борисов са категорични, че няма да си тръгнат, докато не се изпълнят исканията им.

 

Ситуацията в Стара Загора остава напрегната. Към мястото на блокадата, която е от снощи, се насочват хора. Много от тях носят вода и храна за протестиращите, които са поставени в полицейски капан. На място започнаха да се издигат палатки. Идеята е мястото да бъде превърнато във втори „Орлов мост“. От БОЕЦ апелираха: "ПОДКРЕПЕТЕ гражданите и бойците на блокадата на пътя край летището на Стара Загора! Полицията е блокирала протестиращите от двете посоки, така ги оставя без възможност за снабдяване с вода и храна! Какво иска мафията на Буда, Гешев и Пеевски? Да уморят протестиращите от жажда и глад?
Към хората от региона - подкрепете съгражданите си! Носете вода и храна и се включете с присъствие!".

 

Протест има и във Варна. Над 30 коли се отправиха на автошествие. Колоната тръгна от Аспаруховия мост и премина по централните улици на града. Участниците искат с клаксоните си да информират  почиващите чужденци за проблемите в страната.  „Омръзна ни ужасяващата корупция. Искаме законност и справедливост. Искаме народът сам да решава какво ще се случва“. Нямаше проблеми с граждани, които да са възроптали от  задръстванията.  

 

Днес „Системата ни убива“ организира автошествие до родното място на премиера- Банкя. Фрог ще ви информира подробно за това и другите събития, свързани с протеста.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 37| 7209 |31.07.2020 Протестиращите на Орлов мост: Инцидентът от сутринта бе с провокатор. Ние не бием баби . 84| 12462 |31.07.2020 Напрежение на Орлов мост: Полицията задържа Петър Кърджилов, който отговори на провокираща протестиращите жена /видео/ . 13| 6537 |30.07.2020 Пенсионер дарява обещаните от Борисов 150 лева за протестиращите . 18| 10876 |30.07.2020 Проф. Атанас Попов: Какво безумие! БНТ плаши протестиращите с агент Иван

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads