Реклама / Ads
37| 7196 |31.07.2020 НОВИНИ

Протестиращите на Орлов мост: Инцидентът от сутринта бе с провокатор. Ние не бием баби

.
Тихомир Василев, Светослав Трайков и Георги Георгиев
Протестиращите на Орлов мост са категорични, че инцидентът от сутринта, при който възникна напрежение между възрастна жена и бившия пиар на Десислава Иванчева - Петър Кърджилов е провокация. Те дадоха изявление пред палатковия лагер на Орлов мост, което бе и по повод зачестилите брифинги на представители на властта и опитите за провокации към протеста.
 

"Това беше провокатор, изпратен от ГЕРБ, с цел да стане скандал, да се отклони вниманието от нашите искания - а те са незабавна оставка на правителството на Бойко Борисов и на главния прокурор. Моля да спрат да ги изпращат тези провокатори, защото провокациите няма да им се получат. Ние ще седим тук, докато те си подадат оставката", каза за инцидента от сутринта едно от основните лица на блокадата на Орлов мост Светослав Трайков заяви.


Ние не бием баби. Мирни сме и призоваваме към мирни протести, каза още Трайков.

Петър Кърджилов няма повдигнати обвинения още, стана ясно от протестиращите. Задържан е за 24 часа, но няма и повдигната жалба срещу него.

 

От "Боец" заявиха, че е странно, че само едната страна е задържана. "Вече трети ден сме тук и никога не се е стигало до такива сцени. От наша страна провокация и агресия не е имало никога", категорични са те.

 

Ако трябва 6 месеца ще стоим тук, казаха още протестиращите. И отново призоваха "Стига, провокации".

 

Те заявиха, че всеки от тях е с различни политически пристрастия, но са дошли като граждани и застават рамо до рамо в името на една кауза.

Припомняме, че днес сутринта възникна конфликт между Петър Кърджилов и възрастна жена.

 

Възрастната жена е спряла при протестиращите, за да им каже възмущението си от блокадата, а Петър Кърджилов е проявил агресия към жената и я залял с вода. Кърджилов беше задържан. Протестиращите я определиха като провокатор.

На брифинг от СДВР заявиха, че не е имало физическо насилие при задържането на Кърджилов. Заради инцидента от сутринта и заради покачването на напрежението на блокадите, от СДВР предупредиха, че повишават тона на изнасяната информация - т.е стават по-строги към протестиращите.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 5130 |31.07.2020 СДВР: Които искат да разкажат за инцдента на Орлов мост да заповяда в I РПУ . 28| 5739 |31.07.2020 Манол Глишев: Идвайте и оставайте при Орлов Мост! . 84| 12441 |31.07.2020 Напрежение на Орлов мост: Полицията задържа Петър Кърджилов, който отговори на провокираща протестиращите жена /видео/ . 14| 5082 |31.07.2020 Блокадата на Орлов мост остава

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads