Реклама / Ads
12| 5449 |18.11.2020 НОВИНИ

Протестиращите са пред Съдебната палата. Казаха ”Наздраве” на Джамбазки

.
Протестиращите са пред Съдебната палата с искане на оставките на главния прокурор Иван Гешев и премиера Бойко Борисов. Събитието, което се провежда всяка сряда, се организира от „Правосъдие за всеки“.
 

Адвокат Петър Кънчев каза: Явлението корупция го наричат състояние. То е реален факт, деяние на някой, който законът е казал, че това е незаконно Чули ли сте значим политик дали е отишъл в затвора през последните 30 години. Тези хора след това съдят държавата в Страсбург. Така парите не отиват за майките, учителите, лекарите. Няма пари, защото някой някъде краде. Затова ние вярваме и ще повтаряме, че когато изчистиш правосъдието, то ще изчисти всичко останало. Тогава всяко нещо от бюджета ще отиде където където му е мястото.

 

Министърът казва: Системата не се променя за няколко дни. А какво правихте 11 години? Ние сме отново в същото зло и продължаваме да чакаме. Тук сме все хора, които искаме истината. Мои близки повикаха вчера „Спешна помощ“ за възрастен човек. От 9 часа, когато бе повикана, тя дойде в 22 часа. Това нормално ли е?! казаха му да си плати за писиар тест. Откъде български пенсионер ще ги извади. В САЩ тестовете са безплатни. Защо търпим всичко това?! Премиерът е в джипката или показва магистрали на лекарите.

 

Майка от "Системата ни убива" разказа подробно за атаката срещу протестиращите  от сградата на ВМРО.  "Това не бяха пиратки. Това беше силно. Хвърляха се неща, които гърмяха и светеха. Долу имаше протестиращи с деца и възрастни. започнаха да поливат протестиращите с вода. И какво прави полицията. Дойде и отцепи района, за да могат тези недорасляци да се забавляват. Някои от тях не са ходили в казарма. В момента е дъното, държавата се е разпаднала на съставни части. Сигнализираме прокуратурата и виждаме никаква заинтересованост. Препращат ни към някой друг. Държавата прилича на диктатура, която мачка. Ние нямаме друг избор- никога няма да се приберем.Затова на 21 ноември елате в 17 часа на протест. Няма да отстъпим крачка назад. Ние ще направим по-добра държава за нашите деца. така те ще могат да се гордеят с нас".

 

Мъж призова всички да поздравят Джамбазки с "Наздраве".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 37| 6212 |18.11.2020 Джамбазки отрича да е хвърлял бомбички срещу протестиращите . 44| 49585 |18.11.2020 Велизар Енчев за Фрог: Страхувам се, че на 8 декември Борисов може да предаде македонския фронт . 2| 4098 |18.11.2020 700 000 души в света ежегодно умират от антимикробна резистентост, предупреди СЗО- България . 6| 4228 |18.11.2020 Захариева и Каракачанов пред депутатите. Обясняват за спора със Скопие

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads