Реклама / Ads
6| 6612 |02.10.2020 НОВИНИ

Протестиращите спечелиха още една съдебна битка срещу произвола на МВР

.
Обявлението за отмяната на заповедта за ареста
Протестиращите спечелиха още една съдебна битка срещу произвола на МВР. Съдът в Габрово е отменил полицейска заповед за арест на човек, задържан за лепене на агитаионни материали върху обществени сгради. За това ни информира Пепа Сомлева и адв. Николай Хаджигетов през фейсбук. Ето какво съобщават те:
 

Този пост е за един Добър човек и безсилието на шайката пред истината и волята за свобода.
Няма човек, който да не се е срещал със заплахите на учените-недоучени “капацитети” на властта, които бяха натоварени денонощно да ви плашат и пишат във фейсбук и медии, че ако протестирате и ако лепите протестни лозунги сте нарушители, и ще бъдете задържани и съдени. Естествено това са партийни слуги, за които лъжата е норма на съществуване, защото това са им професионалните задължения – да чернят, омаскаряват и злепоставят всеки и всичко, което застрашава царуването на началниците им. Глупостите, които изливаха пиарките на властта са обясними, но за съжаление техните призиви за незаконни репресии към протестиращите намериха реализация срещу мирно протестиращи.


Това се случи и в Габрово. На 7 септември е задържан за 24 часа протестиращ, който е залепял върху стъклата на обществени сгради стикери с протестно съдържание. Тук искам от все сърце да благодаря на адвокатите-доброволци, чиито координати предостави Отровното трио, които изготвиха жалбата срещу мярката за задържане и съответно заповедта беше обявена за незаконосъобразна.


Хора, вярвайте в правотата си не само, заради истината, която носите в сърцата си, а и заради факта, че добрите хора съществуват! Те са навсякъде и като бели ангели ще бъдат там, където трябва, когато най-малко очаквате.
Вярвайте, че страхът, който сее шайката е нищо, в сравнение със силата на вашето право и борбата за почтеност в живота ни!


Специално благодаря на доброто създание-доброволец, което показа на цял един областен град, че опитите за мачкане на протеста са незаконни и с отмяната на Заповедта за задържане постави в коша твърденията на драскачките и манипулаторите на властта.
ОСТАВКА!!!


.

 

 

 

 




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 6239 |01.10.2020 Ден 85: Исканията на протестиращите остават непроменени, ”Оставка!” оглася площад ”Независимост” и ”Орлов мост” . 5| 5858 |29.09.2020 Николай Слатински: Една и съща история се повтаря 10 години вече . 17| 6262 |28.09.2020 Ден 82: Захлаждането не плаши протестиращите. ”Оставка” отново оглася сърцето на София /снимки и видео на живо/ . 0| 4497 |27.09.2020 От 1 октомври офисите на ЧЕЗ в 7 града ще работят с еднакво работно време всеки ден от седмицата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads