Реклама / Ads
29| 6475 |16.02.2015 НОВИНИ

"Протестна мрежа": "Борисов 2" е зависим от модела КОЙ

.
След 100 дни правителство на компромиса България продължава да е в плен на същите зависимости, които на 14 юни 2013-та са ескалирали до пълна гражданска непоносимост и са извели гражданското общество на 404 дни протест. "Отказът от реални действия и опитът да бъдат реабилитирани част от виновните са доказателство за зависимостта на новото правителство и принадлежността му към модела КОЙ.
 
В деня след предсрочните парламентарни избори ние казахме, че моделът КОЙ не е демонтиран и той означава:Пленени регулатори, които не могат да наложат закона; Медии с неясна собственост, които се използват за бухалки срещу опонентите и проправителствена пропаганда; Съдебна система, тежко зависима от политически натиск; Служби на националната сигурност, парализирани от престъпни мрежи с висока политическа протекция; Политически партии, функциониращи като корпорации; Източване на публичен ресурс за купуване на избори, лично обогатяване и умъртвяване на инициативността и конкуренцията. Днес ние казваме: моделът КОЙ е отново на власт.

Шефът на ДАНС - Писанчев, главният секретар на МВР - Лазаров, шефът на ДАТО - Китов, председателката на СГС - Янева, шефът на БНБ - Искров, шефът на КФН - Мавродиев със своите действия и бездействие са доказали, че нямат място в управлението на държавни институции. Със своите действия и бездействия и дори с мълчаливо съгласие те не са защитили закона като се изправят срещу нерегламентираните дейности, които са им били изискани, налагани или вменявани. Със своите действия и бездействия и дори с мълчаливо съгласие те са нарушили закона и по този начин са ощетили държавата и обществения интерес. Фактът, че те продължават да заемат тези постове и че премиерът открито признава, че се страхува да поиска оставките на отговорните за безобразията в сектора "Сигурност", оставя нашата държава в плен на същите тези зависимости, които ни изведоха на улицата на 14 юни 2013", посочват от "Протестна мрежа".

100-те дни компромисен толеранс изтекоха. Няма реални реформи. Няма реални заявки за демонтирането на модела КОЙ. Няма реални действия за изтръгване на държавата от ръцете на корпоративно-политическата мафия, която гарантира своя властови комфорт именно чрез лостовете на сектора за сигурност", заявяват в заключение от протестърите.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4492 |13.02.2015 100 дни "Борисов 2": Кабинетът се отчита за свършеното . 8| 4856 |03.02.2015 Корнелия Нинова нападна "Борисов 2" за бедствията . 5| 4824 |27.01.2015 Икономическата програма "Борисов-2" била копи-пейст на плана "Орешарски" . 34| 6288 |24.01.2015 Москов: "Протестна мрежа" е задкулисието в България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads