Реклама / Ads
25| 5326 |09.10.2013 НОВИНИ

"Протестна мрежа" иска Пеевски да огласи данъците си

.
Ден след като Конституционният съд (КС) върна Делян Пеевски в парламента, а той разпространи свое писмо, в което се определя като жертва на задкулисието и олигархията в политиката, от "Протестна мрежа" призоваха медийния магнат и депутат от ДПС да огласи данъчните си декларации, подавани през последните години.
 

Протестиращите срещу кабинета "Орешарски" саркастично питат и дали официалните доходи на Пеевски като следовател отговарят на високия стандарт на живот, който демонстрира, както и дали е готов да се подложи на специална проверка за съответствие между декларираното и фактическото състояние.

 "Поводът за това открито писмо обаче е друг. Вие се обявихте за успял мъж на 33 години, демонизиран от конкуренти и чужди и местни вражески кръгове, и разтръбихте това чрез безбройните си медии. Ние, гражданите които протестираме вече близо четири месеца, смятаме това писмо за подигравка с нашите ценности и искаме цялото общество да чуе нашите въпроси", пише в позицията на протестното движение.

Сред темите, поставени към Пеевски, са сделките, които той е сключвал като зам.-министър на извънредните ситуации с ресор "Управление на държавния резерв" при тройната коалиция, както и съмненията за манипулации и купуване на гласове по време на предизборните му кампании в райони с преобладаващо ромско население.

 "Какви качества Ви вкараха в бордовете на държавните дружества, още преди да завършите висше образование? Всички български студенти и техните родители искат да знаят формулата на този успех. [...] Силата на либералните идеи или формулата "кебапчета и чалга" Ви вкараха в този и предишния парламент, в който всъщност вие почти не сте присъствали? Ще ни разкажете ли защо и при какви условия подкрепяхте правителството на ГЕРБ и какво Ви накара да обърнете посоката само за една седмица след падането му от власт", продължават въпросите към Пеевски.

 Протестиращите настояват депутатът да обясни и каква е връзката между контролираните от него и майка му Ирена Кръстева медии и Корпоративна търговска банка, "която продължава да държи огромната част от парите на държавните дружества". Питат и дали според него въпросните медии отговарят на общоприетите в Европа етични стандарти.

 "Ще ни обясните ли защо човекът, който казвате, че Ви е предложил за председател на ДАНС – Пламен Орешарски – категорично отказва да отговори на този въпрос вече четири месеца? Каква сделка сключихте със Сергей Станишев, за да формирате това дискредитирано управление с подкрепата на "Атака", интересуват се още от "Протестна мрежа".

 В края на писмото се уточнява, че "най-вероятно тези въпроси ще останат неотговорени, също както и въпросът, който задаваме вече четири месеца – кой Ви предложи за председател на ДАНС". От протестното движение добавят и че Пеевски е "класически герой на Алеко Константинов, който прави бизнес чрез политиката и медиите, а не сте моделът на успеха за нас и нашите деца" и за пореден път призовават към оставка правителството и парламента.





Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 35| 5791 |07.10.2013 КНСБ с пет основния искания към правителството . 14| 5079 |05.10.2013 Цветанов: Хората искат предсрочни избори и това е единственият изход . 16| 6571 |05.10.2013 Богомил Манчев: Някой иска да фалира "Риск инженеринг", за да преразпредели пазара . 1| 6213 |05.10.2013 Румъния пак поиска Брендо

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads