Реклама / Ads
55| 7148 |22.11.2014 НОВИНИ

Протестна мрежа: Кой купува мълчанието на Искров с пост в чужбина?

.
В разгара на кризата с КТБ Искров отиде на почивка в Турция, сега пак се опитва да избяга...
Информацията, че управителят на БНБ Иван Искров се договаря с Бойко Борисов за висок пост в чужбина, предизвика буря от недоволство в мрежата. Според вложители и клиенти на КТБ Искров се опитва да избяга от България и по този начин да се спаси от правосъдието. Те са категорични, че срещу него ще има стотици сигнали до прокуратурата за съмнителните действия на БНБ по кризата с КТБ.
 
От "Протестна мрежа" също остро реагираха на все още неофициалната информация, че управителят на БНБ Иван Искров ще подаде оставка от поста си като в замяна бъде назначен за представител на България в Черноморската банка за търговия и развитие. Във вторник Искров се появи неочаквано в сградата на Министерския съвет. Срещата му с премиера Бойко Борисов беше потвърдена неофоциално, но подробностите останаха забулени в тайна.

"Мълчанието му ли купуват кръгове и среди, замесени в аферата КТБ", питат сега от "Протестна мрежа".


Ето и пълния текст на изявлението:

Довчера управляващите посочваха вината и отговорността на гуверньора на БНБ за уронването на доверието в централната банка – днес, правят сделка с него бъде изпратен като представител на България в Черноморската банка за търговия и развитие.

Мълчанието му ли купуват кръгове и среди, замесени в аферата КТБ?

В коалиционното споразумение за управление ГЕРБ и РБ декларираха, че обединяват усилията си за стабилизиране на институциите и предотвратяване на срастването на икономическа, политическа власт и съдебна власт против интереса на гражданите.

Историята на КТБ – наричана банката на властта, е символ на това срастване.

Как вината и отговорността на Искров за „изпускането“ на КТБ са заменени от компенсиране на оставката му с пост в международна финансова институция.

Ние, от Протестна мрежа, възразяваме срещу договорки, целящи избягването на отговорността на управителя на централната банка за случилото се с КТБ.

Какво предлага правителството – докато всички плащаме милиарди за безобразието КТБ, Искров да бъде пратен на блага почивка в Солун.

Тази сделка е част от модела, срещу който протестирахме цяла година.

Спрете това назначение – то представлява арогантно погазване на чувството за справедливост на гражданите.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 12891 |06.11.2014 Криминална приватизация, акули изкупуват КТБ . 4| 4782 |05.10.2014 Задържаха двама купувачи на гласове; бъдете нащрек . 26| 5029 |04.10.2014 Рекорд! Само за два дни осъдиха двама за купуване на гласове в Плевен . 4| 4186 |04.10.2014 53 разследвания се водят за купуване на гласове

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads