Реклама / Ads
3| 5740 |26.01.2020 НОВИНИ

Процедурата по импийчмънт на Доналд Тръмп продължава с нов скандал

.
САЩ
Американки медии разпространиха запис, в който президентът Доналд Тръмп иска отстраняването на американския посланик в Украйна. А преди няколко часа в Сената започна представянето на аргументите в защита на Тръмп в процеса по отстраняването му от власт.
 

Ройтерес уточнява, че не се ангажира с автентичността на записа, а Белият дом все още не го е коментирал.

 

Записът е предоставен от адвокат на бизнесмена с украински корени Лев Парнас, когото Тръмп твърди, че не познава. Записът е правен през април 2018 и продължава 83 минути. Видеото показва частна зала с подредена маса за вечеря. В началото му Тръмп позира за снимка. Лицата на участниците в срещата не се виждат, камерата е насочена към тавана. В определен момент става дума за вече бившата американска посланичка в Украйна - Мари Йованович.

 

Йованович бе освободена от поста си през май 2019 година. Официално обявената причина бе загуба на доверието на президента Донадл Тръмп.

 

В същото време, днес в Сената започна представянето на аргументите в негова защита в процеса по отстраняването му от власт.

"В следващите няколко дни планираме да представим доказателства, наистина неоспорими, че президентът не е извършил нищо нередно.", заявява Джей Секулоу, личен адвокат на Доналд Тръмп.


Защитниците на Тръмп остро критикуваха демократите и заявиха, че те искат да унищожат демократичния изборен процес. Според демократите пък, началото на представянето на републиканците е подчертало нуждата от свидетели по процес.

 

Адам Шиф, председател на Комисията по разузнаване в Камарата на представителите и водещ обвинител на демократите коментира, че първото нещо, което го е смутило в днешното представяне е, че те не атакуват основната архитектура на схемата. "Те не протестират това, че Президентът е ходатайствал чужда нация да се намеси в нашите избори, да му помогне да измами.", твърди Шиф.


Изслушването на аргументите на защитата продължава утре, информира БНТ.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3966 |25.01.2020 Демократите изложиха всичките си обвиненията за импийчмънт на Тръмп . 1| 3932 |17.01.2020 Сенатът даде ход на процедурата по импийчмънт на Тръмп . 0| 3671 |16.01.2020 Доналд Тръмп се приближи към процедурата по импийчмънт . 1| 4449 |19.12.2019 Камарата на представителите гласува за импийчмънт на Тръмп

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads