Реклама / Ads
8| 5157 |09.06.2016 НОВИНИ

Проучване сочи: Борисов и Павлова отличници по доверие, на Бъчварова не вярват 60 %

.
В последните месеци министър-председателят Бойко Борисов стабилно се ползва с доверието на една трета от българите и недоверието на малко над половината. Останалите петнайсетина процента се колебаят, сочат данните на „Галъп интернешънъл“ за доверието в различни личности в ежемесечните изследвания в рамките на последните 12 месеца.
 

Божидар Лукарски е с 1/10 доверие, около 60% недоверие, 15% колебание и 15% незапознатост.

 

Вежди Рашидов е сред популярните министри и се ползва с около 20% доверие, близо 60% недоверие, близо 20% колебание, при малцина незапознати.

 

Владислав Горанов е с под една десета доверие, над 50% недоверие, петнайсетина процента колебание и двайсетина – неразпознаваемост. В последните месеци се долавя дори известен риск за доверието в него, но е нужно да се изчакат още месечни вълни на изследване.

 

Даниел Митов е с около 10% доверие и около 45% недоверие. Неразпознаваемостта е близо една трета, а над една десета се колебаят. Много подобна е картината и при Десислава Танева. Сходна е ситуацията и в първите месеци на министър Екатерина Захариева.

 

Новата министърка на Министерството на труда и социалната политика Зорница Русинова тепърва ще бъде тествана, а разпознаваемостта ѝ все още е твърде ниска.

 

Ивайло Калфин пък беше един от сравнително одобряваните министри – с над 20% доверие, около 55% недоверие, под 20% колебание и около 5% неразпознаваемост. Тепърва обаче предстои да се разбере в каква посока ще се развие неговият публичен образ.

 

При Ивайло Московски като че ли в последната година запознатостта плавно набъбва и делът на незапознатите с него към момента се колебае около 15%. Доверието е също около 15%, недоверието – над 50%, а колебанието – също петнайсетина процента.



 

 

При Ивелина Василева пък неразпознаваемостта е чувствителна – над една трета, доверието е под една десета, недоверието е над 40%, а останалите се колебаят.

 

Красен Кралев също може би постепенно утвърждава образа си – неразпознаваемостта плавно слиза от чувствително над една трета – преди година, до нива трайно под 30% сега. Доверието към момента се колебае около 13%, недоверието – около 45%. Около 13% е и колебанието.

 

Сред одобряваните министри остава Лиляна Павлова, макар напоследък доверието в нея да среща предизвикателства. Около една трета казват „да“, близо половината – „не“, около 13% колебаещи се и 5% незапознати.

 

Около 12% се движи доверието в Меглена Кунева в последните дванадесет месеца, а недоверието е над 70%. Останалите се колебаят.

 

Николай Ненчев постепенно утвърждава известност. Дяловете на незапознатите преди година бяха на нива от около 40%, а сега са около 20%. Заедно с това постепенно нарастват процентите на заявяващите доверие и недоверие – в последните месеци се колебаят на нива от около 12% срещу 50%. Колебаещите се са в рамките на 15%.

 

В рамките на последната една година Николина Ангелкова също намали дела на незапознатите – от над 40% до малко над 30%. Доверието в последните месеци се движи на нива от около 10%, а недоверието – около 45%.

 

Имаше министри, които в първите месеци от мандата на този кабинет показаха сравнително бърз ръст на положителните оценки, но после се установиха по-трайно на сравнително по-ниски нива. Такива бяха, например, Петър Москов или в известна степен Румяна Бъчварова при нейното назначаване за вътрешен министър след оставката на министър Веселин Вучков.

 

Доверието в Петър Москов напоследък се колебае около и под 20%, а недоверието достига до 60%. Петнайсетина процента се колебаят, а останалите твърдят, че не са чували за него или не са запознати с работата му. Това са сравнително добри нива на доверие, макар и по-ниски в сравнение с предишни периоди, когато с изказванията и дейността си Петър Москов привлече внимание.

 

Подобна е ситуацията в последните месеци и при Румяна Бъчварова - тя се ползва с доверието на около и под 20% от пълнолетните българи, а с недоверието – на близо 60%. В рамките на 15% се движи колебанието, а под една десета са онези, които не са чували.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 4674 |09.06.2016 Борисов за Слънчев бряг: Махленска свада с бивш затворник . 5| 4355 |09.06.2016 Борисов обсъжда газовата инфраструктура в Европа . 70| 5575 |08.06.2016 Борисов към Москов: Голяма мъка, Пепи, голяма мъка е . 0| 4337 |08.06.2016 Зоран Заев изпращал незаконни записи в чужбина за Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads