Реклама / Ads
48| 5199 |18.10.2014 НОВИНИ

Провал! Разговори между ГЕРБ и Атака не се състояха

.
Днес трябваше да се състоят консултациите между ГЕРБ и Атака. Атака пожела преговорите да се проведат на живо, но ГЕРБ отказаха. Поради тази причина от Атака не влязоха в зала Запад на Народното събрание където трябваше да се проведат консултациите. Лидерът на Атака Волен Сидеров направи изявление пред медиите.
 
Той заяви:“ ГЕРБ отказа да допусне медиите по време на разговорите. Това беше наше задължително искане, тъй като не искаме да участваме в задкулисия. Бил съм лъган в очите от ГЕРБ“. Той посочи, че колегите му Атака са се опитали да се свържат с представители ан ГЕРБ, но те не си вдигали телефоните.

Сега разбрахме, че потвърждават решението си да няма медии. В задкулисия не участваме, категорично заяви Сидеров. Според него тези консултации нямат смисъл, и даде пример с вчерашните разговори, когато ББЦ бяха „отрязани‘, въпреки че са предложили това, което няма. По думите не Волен Сидеров схемата ГЕРБ, Реформаторски блок, НФСБ и скрита подкрепа от ДПС, вече е ясна.

Правителството се подготвя на тъмно, смята още той. Държавата трябва да се върне в икономиката и в секторите, които са важни. Не виждам грижа да се отворят повече работни места. По думите му трябва да се промени политиката на послушание спрямо НАТО. Няма база, на която да стъпим, заяви Сидеров. Досега няма яснота какъв ще бъде този кабинет. Натискът ще бъде отвън да има едно удобно колониално правителство, анти руски настроено, смята лидерът на Атака. Цецка Цачева от ГЕРБ от своя страна посочи, че в 13.00 са очаквали колегите си от Атака.

Вчера заявихме, че условието на Атака е неприемливо, но е ясно, че на разговорите се води стенограма. Не можем да си позволим продължаване на предизборната кампания, нещо което считаме, че те правят в момента, каза Цачева. Преговорите са провалени поради неявяване на Атака, посочи Цачева. Искаме да разберем защо партия Атака подкрепяше скрито управлението Орешарски, посочиха от ГЕРБ. Не можем да си затворим очите за такова поведение. Имахме и друг важен въпрос към Атака – подкрепя ли евроатлантическа позиция. Тези отговори Атака дължи на своите избиратели, не на нас, посочиха от ГЕРБ.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5216 |14.10.2014 Международна проверка на прокуратурата, поиска правният министър . 0| 4875 |13.10.2014 Цената на осиновяването - между 10 и 30 000 лв. . 22| 4381 |09.10.2014 Борисов: Не водя разговори с РБ, но да се чувстват поканени . 0| 4536 |08.10.2014 Сблъсък между две коли и цистерна, двама тежко ранени

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads