Реклама / Ads
1| 4490 |14.05.2010 НОВИНИ

Проверяват Лечков за водопроводна мрежа

.
Йордан Лечков
Проверките срещу бившата футболна звезда и екс кмет на Сливен продължават. Държавата проверява договорите, които са сключени от община Сливен за подмяна на водопроводната мрежа, стана ясно днес.
 
Имало сериозни съмнения, че Лечков е вършил злоупотреби в този проект, затова в момента се проверява всякаква документация. Юристите решават дали могат да прекратят тези договори и да се стопира процедурата за безвъзмездна помощ на общината, както и нейните правомощия по контрол на изпълнението на обществените поръчки.

Новината за новите проверки бе съобщена от министъра на околната среда Нона Караджова като част от седмичния парламентарен контрол.

Проблемът е неизпълнението и закъснението на започнатите вече ремонтни работи по улиците на града за подмяна на водопроводната мрежа. По тях община Сливен е бенефициент по ИСПА и програма „Околна среда". Министър Караджова съобщи още, че освен проверката от страна на работна група на министерството и изпратен и сигнал до прокуратурата, която да провери сключените договори. По съответните договори да строителство и строителен контрол е общината и съответно отговорен е кметът, каза Нона Караджова и допълни, че тази ситуация е законно установена още през 2008 година.

Общината има изцяло правомощието да осъществява контрол по договорите, каза министърът.

Първо освен проверка на място, експертите от министерството са издали предписания за изпълнението на поръчките. Община Сливен е взела решение за прекратяване на договорите, срещу което обаче изпълнителите са изпратили протест в министерството. По думите на Караджова в момента от ведомството ще се опитат да изземат функциите на контрол от общината, за да може строителството и ремонтите по улиците на Сливен да приключат.

Frognews.bg
припомня, че Сливенският окръжен съд отстрани кмета Йордан Лечков от поста му. Обвинителите настояха, че той не може да бъде кмет, защото обвиненията срещу него касаят пряко работата му и той може да пречи на разледването..
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4568 |14.05.2010 Проверяват съдии за злоупотреби с имоти . 1| 4843 |11.05.2010 Проверяват фирма за старо месо . 2| 5078 |08.05.2010 Проверяват бизнес връзката Йосич-Ковачки . 22| 4870 |04.05.2010 Детронираха Лечков от кметския стол

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads