Реклама / Ads
6| 5496 |04.01.2013 НОВИНИ

Проверяват следователката, изнесла данни за атентатора

.
"Хизбула" заяви, че няма да отговаря на обвинения за атентата в Бургас. Срещу следователката, обявила, че има информация за съучастник на терориста, е започнала проверка от прокуратурата.
 

Шест месеца след атентата в Бургас, говорителят на "Хизбула" Ибрахим Мусауи заяви, че организацията няма намерение да отговаря на обвинения, предава Дарик.

"Обикновено, ако "Хизбула" иска да коментира дадена тема, това се прави по официален път. Ние не сме го направили досега, защото по тази тема, както знаете, връзките се осъществяват чрез нашето правителство. Разследването продължава и аз не съм в позицията да коментирам", категоричен беше Ибрахим Мусауи.

В последните години "Хизбула" не коментира терористични актове, като нито отхвърля, нито признава съпричастност. Говорителят на организацията заяви, че те пазят мълчание от повече от 2 години.
Междувременно българските власти вече са идентифицирали един от съучастниците на взривения или самовзривилия се терорист от 18 юли. Информацията беше потвърдена пред от завеждащия следствения отдел в Бургас Станелия Караджова.

В интервю пред вестник "24 часа" следователката разкрива, че полицията е изготвила нов портрет на терориста преди 2 седмици. Разследването е събрало данни и за още един - четвърти човек, свързан с атентата. В отговор главният секретар на МВР Калин Георгиев заяви, че коментарът по тази тема е "опасен": "Всякакъв коментар е много опасен. Темата тероризъм се следи много внимателно на всички нива от всички служби".
Караджова вече не вдига мобилния си телефон и министърът на вътрешните работи също мълчи по темата. Коментар отказват и от прокуратурата в Бургас.

Срещу следователката от Бургас е започнала проверка, разпоредена от Инспектората на Върховната касационна прокуратура. Проверката е свързана с изнесените от Станелия Караджова данни от разследването на атентата.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 6133 |26.10.2012 Проверяват кредитните милионери за принадлежност към бившата ДС . 7| 5538 |06.08.2012 Проверяват болници заради смъртта на 12-годишно дете . 93| 12142 |03.08.2012 Проверяват още четирима олигарси за имоти във Франция . 27| 5702 |09.07.2012 Експерти от Европа проверяват знакови дела у нас

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads