Реклама / Ads
1| 4583 |29.05.2015 НОВИНИ

Проверяват тетевенската болница заради смърт на новородено

.
Родилката загубила бебенцето си
Агенция „Медицински одит” извършва проверка по сигнал за причинена смърт на новородено в болницата в Тетевен.
 

Според жалба, подадена от майката, по време на раждането върху нея е било упражнено физическо насилие, което е станало причина за смъртта на здравото й бебе. Заместник-министърът на здравеопазването Ваньо Шарков съобщи пред БНР, че докладът от проверката ще бъде готов във вторник. По първоначални данни са открити серия от нарушения, заради които ще бъдат сезирани етичната комисия на Българския лекарски съюз и прокуратурата.

 

Младата родилка Наташа Габровска е преживяла истински кошмар в болницата в Тетевен. Тя станала жертва на грубо лекарско отношение от страна на завеждащия АГ отделението в тетевенската болница д-р Нина Байчева. „Виковете на д-р Байчева бяха нечовешки. Тя се държеше, дори с животно човек не би се държал така”, разказа пред камерите на "Господари на ефира" братът на родилката.

 

Самата Наташа разказа с ужасяващи детайли раждането. Когато започнала да ражда, д-р Байчева пристигнала с черна рокля и дълги нокти, с които буквално започнала да я дере отвътре. Тя крещяла по нея и се оплаквала от виковете й: „Напъвай! Запек не си ли имала? Вие не се научихте да раждате!”. Докторката накарала две сестри да седнат върху Наташа. Те започнали да я натискат.

 

След грубата намеса на лекарката,, тя започнала да обвинява Наташа: „Ти си умори детето”. Родилка е била предадена на братята и съпруга си гола от кръста надолу, кървяща. В същото време една акушерка започнала да се кара на Байчева как е могла да постъпи по този начин.

 

Не семейството било съобщено, че бебето не диша. Чакали екип от Плевен да вземе мерки, тъй като Окръжната болница в Ловеч отказала да прати линейка.

 

„След това големият кошмар, в който трябваше да се прибера вкъщи, за да посрещна умрялото си дете и да направим неговото погребение”, завърши през сълзи Наташа.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5300 |29.05.2015 Шефът на болницата в Русе: Не съм се правил на клошар, извърших рутинна проверка . 6| 4993 |29.05.2015 Проверяват подаръците на магистратите . 2| 4489 |28.05.2015 ДАНС не открила нарушения в университетската болница в Пловдив . 3| 4803 |24.05.2015 Борис Гуджунов е в критично състояние, приеха го по спешност в болница

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads