Реклама / Ads
15| 5244 |07.04.2010 НОВИНИ

Проверяват версия дали загиналите полицаи са пили

.
На мястото на катастрофата Източник: Янтра днес
Проверяват дали двамата полицаи, които загинаха при катастрофа в с. Самоводене, Свищовско, са употребили алкохол. Това е една от версиите, по които работи разследването, научи Frognews.bg от източници в МВР.
 

Имало все още неизяснени моменти в поведението на двамата униформени Петър Г. и Кънчо К. от селския полицейски участък на с. Ресен. Те се движели с голяма скорост, навлезли в насрещното платно и се забили като ракета в идващата линейка. Запознати с разследването били чули да се говори за 1,6 промила алкохол в кръвта на единия и малко по-малко при другия. Техни колеги от Велико Търново обаче твърдят, че и двамата били изрядни. Очаква се до края на седмицата всички тези съмнения да бъдат разсеяни.

Знае се вече със сигурност, че колата на „Спешна помощ” е била с включена сигнализация. При това положение полицейската „Лада Нива” е трябвало да даде път. Според установения ред у нас пожарните са с предимство пред всички останали участници в движението. След тях се нареждат линейките и чак тогава – полицейските автомобили. Това предимство не било спазено в трагичната ситуация.

Инцидентът е станал около 9,30 ч. Във вторник сутринта на прав, но мокър участък от пътя, когато патрулен автомобил "Лада Нива" на полицейския участък в Ресен се е сблъскал челно с линейка от Центъра за спешна помощ в Свищов.

Вследствие на удара на място са загинали полицейските служители Петър Г. и Кънчо К. При инцидента е пострадала и лекарка, пътуваща в линейката, която е настанена със счупен крак в болницата във Велико Търново.

На 24 ноември, 2009 г. двама полицаи загинаха след удар в дърво в с. Хайредин, община Козлодуй. Сигнал за инцидента е подаден на тел.112 минути след полунощ. Причините за катастрофата така и не стана ясна. Заведено е следствено дело. По първоначални данни преди да катастрофират двамата служители са преследвали друг автомобил, съобщиха от областната дирекция на МВР. Преследваната кола обаче така и не бе открита.

Неприятните подробности понякога се укриват, за да не страдат семействата на загиналите, а и за да не се петни името на МВР, споделят служители на вътрешното ведомство.
Янтра днес
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4970 |06.04.2010 Полицаи загинаха след зверски сблъсък с линейка . 13| 5631 |01.04.2010 Проверяват кой вдига телефоните в Министерство на земеделието . 1| 4720 |24.03.2010 По-високи заплати на полицаите са въпрос на политическа воля . 11| 4749 |19.03.2010 Данъчни, митничари, полицаи на протест срещу Дянков

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads