Реклама / Ads
0| 3783 |02.09.2016 НОВИНИ

Провокация за столичани в „CREAtorium-лабиринт в лабиринта”

.
Едно различно и свежо изживяване, нестандартно културно събитие в пренаситения с мероприятия живот на столицата. Това е „CREAtorium – Лабиринт в лабиринта”, едно от най-напредничавите и иновативни проекти, чийто копродуцент е Националният дворец на културата.
 

Дори да е скептично настроен, човек трябва да мине през лабиринта, макар и само заради любопитството и провокацията.


Нереален, но и смущаващо познат, в спектакъла „CREAtorium“ всеки е главен герой в собствения си филм. Лабиринтът прилича ту на оживяла приказка, ту на полузабравен спомен от миналото, ту на смътно усещане на границата с неосъзнатото.


Представлението е пътешествие,в което участникът изпитва пъстър калейдоскоп от емоции – страх, любопитство, вълнение, наслада, объркване, доверие и недоверие, изненада, забавление и още какво ли не. Лабиринтът е лично, но и много интимно преживяване на всеки човек, който го опознава, но и опознава себе си чрез собствените си реакции, усещания и мисли по време на преживяването. Чрез провокиране на сетивата, но и на въображението ни, “CREAtorium”-ът ни кара да сътворим собствената си реалност в лабиринта, която можем да осъзнаем едва по-късно, когато излезем в „истинския“ свят.


CREAtorium – Лабиринт в лабиринта” е събитие, което трябва да се усети, а е трудно да се опише. Все още имате шанс да го преживеете, последните представления са на датите: 19, 20, 29 и 30 септември и 4, 11 и 12 октомври.

--------------------------------------

„CREATORIUM – ЛАБИРИНТ В ЛАБИРИНТА” в НДК е интерактивен “site specific” спектакъл от вида „театър на сетивния лабиринт”. Характерното за този вид театър е, че посетителите не са пасивни зрители, а активни участници и сътворци, които лично се срещат и взаимодействат с артистите. Посетителите преминават индивидуално през специално подготвена инсталация-лабиринт, наситена с необичайни сетивни провокации (слухови, осезателни, обонятелни, визуални и вкусови).

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 6290 |26.05.2016 Само във Фрог: Хиляди столичани бесни заради спрян трамвай, автобус има на час . 4| 4413 |19.05.2016 Столичани ще свалят правителството заради Северната тангента . 14| 5573 |13.05.2016 Асланов: Местан просто се опита да направи една провокация . 0| 4902 |21.04.2016 Столичани замитат пред парламента заради изборния кодекс

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads