Реклама / Ads
29| 10683 |19.07.2020 НОВИНИ

Пружини в униформи пазят мафията и се страхува от гражданите. 14 въпроса

.
Призовавам да се запази протеста мирен. Предприели сме мерки за опазване на обществения ред. Това казал зам.-директорът на СДВР Антон Златанов на поредния брифинг. Златанов иска да ни каже, че е загрижен. Но за кого и за какво не казва.
 

Затова питаме:

 

1. По какви критерии Златанов и началниците му в МВР определиха кой е прав и кой – не в дискусията „за“ и „против“ протестите?

2. Знаят ли колко пъти в историята се е случвало законни правителства да вършат беззакония и престъпления?

3. Чували ли са в МВР, че мафия се нарича срастването на организираната престъпност с управлението на дадена страна? А не с опозицията…

4. В такъв случай кого защитава полицията?

5. Защо досега не са задържани или изолирани от протестите групичките провокатори, които дори по телевизията се виждат много отчетливо?

6. Защо ако към някой се появи съмнение на протестите, той бива бит на място, завлечен в ареста и обвиняван в какво ли не, а когато полицаи извършват насилие, проверката се точи седмици наред и повече? Защо винаги се апелира за опазване на полицаите, които са екипирани, въоръжени и защитени по всякакъв начин, а не да пазим хората по тениски, с малки деца и възрастни, отишли да заявят гражданската си позиция?

7. В МВР чували ли са за граждански права?

8. Защо се насажда умишлено, че агресията на протестите винаги тръгва от протестиращите?

9. Има ли корупмирани полицаи и ако има такива, те не биха ли извършили провокации срещу пари?

10. Кой гарантира, че всички униформени на протестите са високо морални хора и че са безпристрастни?

11. Може ли да са безпристрастни полицаи, които знаят, че постовете и парите им се дават от изпълнителната власт?

12. Полицаите на улицата сигурни ли са, че техни началници не са корумпирани или не обслужват интереси на управляващите, от които зависят?

13. Полицаите разговаряли ли са със свои близки какво мислят за протестите и за корупцията във властта? Те искат да защитават корупцията ли?

14. А гражданите кой ги защитава, щом МВР пази властта?

 

МВР-босовете са се изпокрили и пуснали напред Антон Златанов да обира „гилзите“. Човекът не се справя добре, макар че може да са му обещали повишение…

 

Простата истина е, че МВР е нереформирана структура, част от мафиотизиран модел и защитава този модел. Всеки път правим уговорката, че в системата работят и свестни хора и това е вярно. Но те са изолирани. Проблемите са дълбоки и тръгват от ръководството. От ръководството на държавата.

 

Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 5378 |16.07.2020 Не казват колко и кои са полицаите били младежи. Вече няма да пазят протеста . 9| 4923 |14.07.2020 Politico: САЩ подкрепят протестиращите в България, докато лидерите на ЕС пазят мълчание . 7| 4382 |07.07.2020 Доц. Любомира Николаева-Гломб: Възрастните хора си научиха урока, пазят се повече . 0| 7968 |22.05.2020 Марков: Род и родина се пазят от свирепи вълци, не от помияри!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads