Реклама / Ads
12| 4953 |17.10.2009 НОВИНИ

"Психо" в СДС преди червения филм на ужасите

.
Мартин Димитров Източник: Вяра Йовева
"Оставка" и "срам ме е от такива седесари" се чуха на предпоследния рунд за лидерския пост в СДС.
 

В пълни прототипи на легендарния филм "Псхихо" се превърнаха "сините" на  Националната си конференция. Дебнене в експозицията и тежки думи за "ракови образувания" в кодата след антракта изсвириха Мартин Димитров, Надежда Михайлова, Найден Зеленогорски и куп десни от софийската структура днес. Пререканията станаха ден преди конгреса на БСП, в който всички палят тайно фитили и отказват да кажат кой ще е новият червен лидер.

"СДС е фундаментът на Синята коалиция", увери младият лидер Мартин Димитров по време на боксовия мач между млади и стари. Той успокои своите съпартийци, че няма планове неговата партия и тази на Иван Костов да се слеят в едно. Сред първите, взели думата по време на дискусията, беше кметът на столичния район "Витоша" Любен Петров, който е спряган за евентуален кандидат за лидерския пост на вътрешните избори в края на ноември. Той заяви, че в предишния парламент ОДС е било с 20 депутати, а сега Синята коалиция има 15 народни представители. "Ако някой вижда в това възходяща тенденция, явно сме учили различна математика, посочи той. По думите му, Синята коалиция е танго за двама като на СДС се е паднала женската роля. СДС върви на долу, но аз искам СДС да го бъде", отговори на Димитров  посочи Петров.

Според Надежда Михайлова не трябва да се пропуска участие в каквито и да било избори, защото СДС не може да си позволи празни години и така да се обезличава. Според нея СДС не е ощетено от сформирането на Синята коалиция.

Агоп Овагимян от сините в столичния район "Слатина" каза, че СДС се е превърнало в ракета носител на Иван Костов, а Мартин Димитров е взел еднолично решението за коалицията с ДСБ. По думите му, за да оздравее партията, трябва да се премахне „раковото образование Мартин Димитров". Това изказване беше посрещнато с освирквания от залата, а кметът на Плевен Найден Зеленогорски каза, че се срамува от такива седесари.

Припомняме ви, че подобна конфликтна ситуация има и при вечния враг БСП. Утре предстои национален конгрес на столетницата, на който се очакват не по-малко вътрешнопартийни битки и разколи. Неясно остава и какви ще бъдат настроенията сред делегатите и лобитата, които ще преценят на кого да гласуват доверие и дали ще оставят партията в ръцете на настоящия лидер.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 7694 |14.10.2009 Б. Борисов звучал различно преди и след срещата със Саркози . 0| 4523 |07.10.2009 Шафнерът на София-Кардам пил преди пожара . 5| 5612 |30.09.2009 Физическият убиец на Г. Марков предупредил брат му . 4| 5443 |23.09.2009 Яне Янев: Проверете футболните клубове за предишен период

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads