Реклама / Ads
3| 5211 |15.02.2020 НОВИНИ

Психотерапевт: Връзките се разпадат с идването на отговорността

.
Д-р Галина Кабаджова
Любовта в традиционния смисъл може би се е позагубила. Като че ли вече сме по-егоистични и по-нарцистични и не се задържаме дълго време с един и същ човек. Връзките се разпадат, след като любовта приключи и дойде отговорността. Човек е заобиколен от много удоволствия и възможности в модерния свят, заради които компромисите в една връзка стават все по-трудна и нежелана част.
 

Това обясни пред бТВ психотерапевтът д-р Галина Кабаджова.

 

Според проучване на социолога от Станфорд Майкъл Розенфелд 70% от двойките, които не са женени, се разделят в рамките на 1-2 години след началото на връзката си. Все повече расте и броят на „сингъл“ хората - тези, които нямат влечение към брака и връзките изобщо. Според „Евростат“ и статистика от 2016 г., една трета от домакинствата в Европа се състоят от 1 човек, като най-голям е процентът в Швеция - повече от половината домакинства.

 

„Когато трябва да оставим себе си на заден план и да изведем партньора и отношенията помежду ни напред, сякаш не искаме да държим оковите на любовта и си обръщаме гръб“, сподели Кабаджова.

 

По думите ѝ продължителната връзка е отговорност, работа и задължение. Изследвания обаче показват, че хората в световен мащаб са високо нарцистични – избират да бъдат самотни, критични са, самодостатъчни и трудно правят компромиси.

 

„В съвременния свят, за да оцелееш, трябва да си готов да жертваш малките неща, така че да се издигнеш дали в кариера, дали някъде другаде“, допълни психотерапевтът.

 

За Кабаджова феномен, който се наблюдава е сменената роля между мъже и жени. Според нея жените искат да бъдат силни, доминиращи и да са успешни по мъжки.

Мъжете от своя страна отстъпват, защото им е трудно да реагират на женската сила. Експертът смята, че това води до загуба на връзката между двама души.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5680 |16.12.2019 Атанас Атанасов:Трябва да се разкъсат връзките между главния прокурор и подчинените му . 6| 5909 |11.11.2019 ”Спаси София”: Ремонтът не е завършил, но части от бул. ”Линкълн” в Овча Купел вече се разпадат . 0| 5485 |04.09.2019 Д-р Делян Георгиев: Трябва да възстановим връзките на район ”Изгрев” с посолството на Виетнам . 0| 4312 |22.05.2019 Иванчева и Петрова искат да се проверят връзките на Гешев с Ваклин

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads