Реклама / Ads
22| 5773 |02.03.2015 НОВИНИ

Не пускат гаджето на Немцов на погребението му

.
Анна Дурницкая
Гаджето на Борис Немцов вероятно няма да отиде на погребението му. Гордове ядържат под ключ Анна Дурницкая и не е ясно докога ще продължи това положение, предаде РИА новости. "Намирам се под охрана и не ме пускат. Не зная и кога ще е възможно по-бързото ми завръщане у дома", каза Дурицкая в ефира на тв канала "Дожд".
 

 

Украинският модел Анна Дурицкая, която е била с Борис Немцов по време на убийството в петък вечерта до Кремъл, заяви по Скайп за «Дожд», че не е видяла лицето на убиеца, тъй като е бил зад нея.

 

„Не знам откъде се появи. Той беше зад мен. Обърнах се и единственото нещо, което видях беше кола със светъл цвят. Не успях да видя какъв модел е автомобилът и какви номера има, колата изчезна", разказа тя по повод на извършителя.

 

След стрелбата тя се обърнала към шофьор на преминаващ наблизо снегорин да й даде телефона на полицията, за да се обади. По думите й силите на реда са дошли на мястото на престъплението до 10 минути. Приятелката на Немцов се оплака, че цяла нощ след убийството е била разпитвана от полицията без присъствието на нейния адвокат. В полицията са й казали, че трябва да премине през детектор на лъжата. „Най-вероятно ще трябва да ми направят полиграфски тест, един следовател ми каза", изтъкна тя.

 

Московски следователи вече са възстановили до най-дребните детайли не само маршрута на Борис Немцов до лобното му място на Големия Москворецки мост, ни цялостната картина от сетния ден на жувота му. Това съобщава LifeNews, като се позовава на сътрудник от правоохранителните органи. Около 10.30 на 27 февруари Борис Немцов посреща 23-годишната си приятелка на летище "Шереметиево". След това я откарва с джипа си Рейндж Ровър" в апартамента си в центъра на Москва. Те излизат от дома му малко след 19 часа вечерта. Той отива на интервю, а Дурицкай се отпрява пеш в СПА салон. След това влюбените се срещат в ГУМ и вечерят в "Боско кафе". След вечерята Борис и Анна не се качват качват в колата с шофьора, който ги чака отвън, а независимо от дъжда, който ръми, тръгват пеша към кооперацията на Малая Ординка, където е апартаментът на Немцов. Съвсем скоро обаче разходката им е прекъсната от изстрелите на наемния убиец.

 

На Големия Москворецки мост Немцов издъхва след кратка агония, а Анна остава вцепенена от шок и ужас, от внезапно и трагично приключилата любовна приказка. Именно този роман, наред с жестокото убийство, продължава да е в центъра на вниманието на медиите, които не спират да се питат как неизвестната до неотдавна студентка е успяла да завърти главата на по-възрастния с 32 години от нея политик. След като завършва средното си образование Аня постъпва през 2008 г. в националния икономически институт в Киев. Там тя учи за счетоводителка и паралелно с това се мъчи да пробие в модния бизнес.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 34| 5209 |02.03.2015 Лавров: Путин лично контролира разследването за смъртта на Немцов . 13| 4615 |02.03.2015 Около 50 души арестувани на траурния марш в памет на Немцов . 68| 8654 |02.03.2015 Георги Коритаров: С убийството на Немцов изчезва доказателството срещу Путин . 24| 5604 |01.03.2015 Мирно шествие в памет на Немцов и в Москва, и в София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads