Реклама / Ads
2| 4930 |10.10.2011 НОВИНИ

Пускат топлото в София при желание на клиентите

.
"Топлофикация София" има готовност да пусне отоплението при желание на клиентите, съобщиха от дружеството.
 

  

Детски градини, училища, болници и здравни заведения трябва да подадат заявление в деловодството на обслужващия ги топлорайон или да пуснат факс в Териториално-диспечерска служба. Заявките ще се изпълняват с предимство в рамките на един работен ден.

Парното може да се пуска и при частни клиенти, стига решението да е подписано от Общото събрание на етажната собственост.

 

От Топлофикация посочват, че прилагането на тази процедура е изцяло в полза на клиентите и чрез нея се избягва възможността за предварително пускане на отоплението в съответната сграда по еднолично решение и без знанието и съгласието на етажната собственост.

Оттам призоваха всички абонати още сега да отворят на максимална степен вентилите на радиаторите си, за да не се налага допълнително обезвъздушаване на отоплителните тела след пускане на отоплението, както и да проверят електронните си уреди за дялово разпределение. В случай че дисплеят им е угаснал, трябва незабавно да потърсят съдействие от обслужващата ги фирма – топлинен счетоводител.

Клиентите да приключат всички ремонти по вътрешната отоплителна и топловодна инсталация и да запълнят източените инсталации, призоваха от дружеството. Отоплението няма да бъде включено в сградите, в които вътрешната отоплителна инсталация не е запълнена, защото това означава, че има жилища, в които ремонтът все още не е приключил.

"Топлофикация София" ще започне включването на отоплението в сградите, когато средноденонощната температура на външния въздух в три последователни дни е по-ниска от плюс 12 градуса и дългосрочната прогноза за времето предвижда трайно застудяване. В дружеството постоянно се получават данни от НИМХ за краткосрочната и дългосрочна прогноза за времето в столицата. Общото пускане на отоплението в столицата ще се извърши в следната последователност: детски градини, училища, здравни и социални заведения; жилищни сгради; обществени и офис- сгради.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4925 |07.10.2011 Сигнал за бомба блокира централна гара София . 0| 5494 |05.10.2011 Променят маршрути в София заради визитата на Дилма Русеф . 0| 5134 |02.10.2011 Един актьор в битката за София . 2| 5310 |03.10.2011 Европейският научен съвет заседава в София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads