Реклама / Ads
2| 4282 |22.01.2015 НОВИНИ

Пуснаха още един от групата на Мила

.
Специализираният апелативен съд пусна от ареста с по-лека мярка "домашен арест" още един от задържаните от групата за убийства в "Бояна". Домашен арест съдът наложи на Максим Кулишев, съобщи БГНЕС.
 

Останалите четирима - Мирослав Стоянов, Михаил Георгиев, Мила Георгиева и Георги Божилов остават в ареста с най-тежката мярка за неотклонение.

 

На 17 януари Специализираният наказателен съд реши да остави в ареста петима от 6-те членове на разбитата в столицата група за поръчкови убийства. Мярката домашен арест бе наложена само на Ангел Ангелов - брат на Мила Георгиева, поради тежко семейно положение. Съдът мотивира решението си за постоянен арест с риска обвиняемите да извършат ново престъпление.

 

Престъпната група се свързва с опит за убийство на Тихомир Дочев - Мравката, Георги Семерджиев - Жоро Шопа и собственика на заведение в Слънчев бряг - Радостин Бързанов и редица други престъпления, по непотвърдена информация.

 

По-рано на 17 януари в Специализирания наказателен съд беше внесено искане от Специализираната прокуратура за задържане под стража на Мила Георгиева, Михаил Георгиев, Максим Кулишев, Георги Божилов, Ангел Ангелов и Мирослав Стоянов за ръководене и участие в организирана престъпна група, създадена с цел да върши престъпления.

 

За лидери на престъпната група са посочени Мила и Мартин Георгиеви, майка и син. За Мила Георгиева се твърди, че е доведена дъщеря на бившия началник на митниците Христо Кулишев.

 

На 14 януари полицията направи зрелищен обиск в дома на Мила Георгиева в столичния кв. "Бояна". При обиска бяха открити и иззети множество наркотични вещества, основно марихуана, намерени бяха и оръжия. Първоначално 8 души бяха задържани, сред тях - Ангел Ангелов, бившият мъж на Мила Георгиева - Михаил Георгиев и Максим Кулишев - син на бившия митнически шеф Христо Кулишев.

 

2-ма от престъпната група все още се издирват - синът на Мила - Мартин Георгиев и Пламен Цеков.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 4206 |21.01.2015 БСП и АБВ единни против санкциите срещу Русия . 3| 4093 |21.01.2015 Министрите си благодариха един на друг за работата . 24| 10846 |19.01.2015 Полк. Ников за Фрог: Единственият плюс на Гл. секретар на МВР e, че е зет на Камен Пенков . 1| 4348 |17.01.2015 Съдът гледа мерките на групата за поръчкови убийства

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads