Реклама / Ads
2| 4211 |23.12.2016 НОВИНИ

Путин: Ако Европа не е самостоятелна, защо да разговаряме с нея? /Обновена/

.
Владимир Путин
Руският президент Владимир Путин заяви, че Русия е готова на диалог с Европа, но само ако тя е силна, самостоятелна и независима. Това стана по време на пресконференцията на държавния глава, на която над 1400 журналисти имаха възможността да му задават въпроси.
 

„Ние сме заинтересовани от развитие на взаимоотношенията с Европа, но тя трябва да говори с един глас. Ако това не е възможно на общоевропейско равнище, ние сме готови да развиваме двустранни отношения с отделните държави в Евросъюза“, каза Путин.

 

Путин коментира и обвиненията на разузнавателни агенции в САЩ, че хакерски атаки от Русия са повлияли на президентските избори. „Демократическата партия погрешно се опитва да обвинява външни фактори за загубата си на президентските избори в САЩ. Загубилата страна винаги търси виновни извън себе си. По-добре да търсят проблемите в себе си. Както напълно правилно каза избраният за президент Доналд Тръмп, кой знае какви са тези хакери. Може да са от друга страна, а не от Русия”, коментира Путин.

 

 Путин заяви още , че Русия, Иран, Турция и сирийският президент Башар Асад са се споразумели да участват в мирни преговори в казахстанската столица Астана, за да опитат да решат конфликта в Сирия.

 

На годишната си пресконференция Путин посочи, че евакуацията в Алепо е нямало да бъде възможна без помощта на Русия, Иран и Турция или без добрата воля на Асад. Руският президент заяви, че следващата стъпка за Сирия ще бъде спиране на огъня, което да важи за цялата й територия. Путин окачестви евакуацията от Алепо като най-голямата в съвременния свят хуманитарна акция.

 

Путин заяви, че законните права на кюрдите в Ирак ще бъдат гарантирани, но Москва не възнамерява да се меси във вътрешно-иракските процеси.

 

    "Що се отнася до въпросите на суверенитета, независимостта на едни или други части на дадена държава, то аз изхождам от гледната точка, че всички ще действаме в рамките на международното право. В крайна сметка правата на кюрдския народ, законните права, ще бъдат гарантирани", каза руският президент на пресконференция.

 

    "И досега поддържаме контакт и ще продължим и занапред да поддържаме контакт както с Багдад, така и с Ербил, но не възнамеряваме да се месим във вътрешно-иракските процеси." Путин заяви, че Русия винаги е имала много добри и специални отношения с кюрдския народ.

 

    "Кюрдският народ си има своя, много сложна съдба. Виждаме какво става в момента в Близкия изток. Мога да потвърдя и да констатирам, че кюрдските бойни подразделения в борбата с тероризма се държат много храбро и воюват много ефективно", каза той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4125 |20.12.2016 Путин: Убийството на Карлов ни причини болка . 7| 4627 |20.12.2016 Според Цацаров Европа иска повече правомощия за него . 0| 3524 |19.12.2016 6000 деца в Европа умират годишно от рак . 0| 3655 |15.12.2016 Левите лидери в Европа подкрепят Джани Питела за председател на ЕП

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads