Реклама / Ads
43| 6908 |13.11.2010 НОВИНИ

Путин и Борисов на "четири очи"

.
Русия и България постигнали напредък; Борисов и Путин били хора с характер; правителствата в следващите пет-шест мандата щели да получават над 2 млрд. в бюджетите си.
 

Руският премиер Владимир Путин и неговият български колега Бойко Борисов са обсъдили подробно двустранните проекти по време на срещата си на четири очи. Разговорът между двамата продължил около 20 минути, съобщава БГНЕС.

Путин напомнил, че някои от съвместните проекти са вече реализирани - преди всичко в сферата на транспорта, като пускането на фериботна връзка между двете страни. Путин подчертали значението на енергийните проекти, които предстои да бъдат реализирани. Русия и България успяха през последните месеци да постигнат напредък в редица области и да се приближат към подписването на редица договори, обяви руският премиер Владимир Путин, предава кореспондент на РИА "Новости" от София.

"Искам да ви благодаря за вниманието, което вие отделяте на развитието на руско-българските отношения, именно благодарение на тези усилия през последните месеци успяхме да постигнем напредък по редица ключови направления и да се доближим до подписването на няколко ключови документа", каза Путин.Той отбеляза, че днешната визита носи изключително работен характер. Руският премиер добави, че в течение на последните няколко месеца много подробно са били обсъдени перспективите за развитието на крупните проекти в различни области, някои от които вече са практически реализирани, преди всичко в областта на транспорта.

Българският премиер също потвърди, че най-важното направление на руско-българското сътрудничество е енергетиката. Никога не сме обвързвали един проект с друг, никога не е имало посредници между нас, каза Бойко Борисов по въпроса за някакви компромиси в днешните разговори. И двамата сме си извоювали името на хора с характер, добави той и каза, че сега имало прагматични отношения между България и Русия.

С подписването на днешното споразумение за „Южен поток” правителствата в следващите пет-шест мандата ще получават над 2 млрд. в бюджетите си
. С този договор даваме възможност на следващите поколения, добави той и съобщи, че България работи и по европейския проект „Набуко”, така че действително да бъде газов център.

По-рано в присъствието на двамата премиери в Министерски съвет бяха подписани три документа между двете страни. Два от тях са свързани с проекта за газопровод "Южен поток", като от българска страна подписа Мая Христова, изпълнителен директор на Български енергиен холдинг, а от руска страна - Алексей Милер, председател на "Газпром". В смесената компания двете страни ще имат равни дялове.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 43| 5350 |13.11.2010 ДСБ : Борисов се огъна на руснаците . 37| 5283 |13.11.2010 13-ти ноември: Путин, протести, проекти, пек . 37| 4592 |12.11.2010 Б. Борисов: Не искам импийчмънт на президента, за какво да му вдигам акциите . 10| 5225 |11.11.2010 Правозащитници: "Не! на Путинска България!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads