Реклама / Ads
8| 5419 |05.11.2012 НОВИНИ

Путин идва през декември; качват го на "Еверест"

.
Владимир Путин
По телефона Владимир Путин ми се извини, че отлага визитата заради вътрешни проблеми, съобщи премиерът Бойко Борисов.
 

"Когато Путин дойде в Провадия, ще го качим до Еверест". Хората от най-древния град в Европа, както преди дни BBC описа Провадия, вече се стягат за посещението на руския президент Владимир Путин, пише Стандарт.

Той отложи визитата си  заради здравословни проблеми според руските медии. За "Стандарт" обаче премиерът Бойко Борисов съобщи, че Путин лично му се обадил по телефона заради отложеното посещение у нас. Като причина обаче Путин посочил пред Борисов вътрешни проблеми в страната. "Поздрави ме за това, че действаме много активно и щом има възможност, в рамките на тази година, ще дойде", разказа още премиерът.

Очаква се той и Путин да се видят в началото на декември. Засега се обсъждат две дати за средата на идния месец. Очаква се тогава президентът на Русия да направи символична първа копка край Провадия, където на българска територия ще излезе газопроводът под Черно море на "Южен поток". Местните власти предполагат, че първата копка ще бъде направена до село Кривня - няколко километра западно от Провадия, като бъдещето трасе ще минава успоредно на намиращата се в тази част газопреносителна мрежа на страната. Тук е и най-голямата компресорна станция, която поддържа налягането и която отдалеч се вижда заради 4-те големи осветителни мачти с прожектори.

Ако протоколът позволява, местната управа на всяка цена ще покаже на руския президент каменните бастиони и масивни укрепления на най-древния град в Европа - Провадия, възникнал от V хилядолетие преди Христа. Тепърва предстои да се избере и място за обяд, като вариантите за това са два - резиденция "Евксиноград" или баровското заведение "Еверест" в живописната местност Калето край града. "Няма по-добър вариант, обстановката е модерна, изчистена, а кухнята - типично българска и превъзходна", коментираха от управата в града.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5471 |05.11.2012 И внучката на вицепрезидента била с отровените в Банско . 23| 5754 |01.11.2012 Президентът: Посланието на ЕК за допълнителен доклад е сериозно . 1| 5138 |30.10.2012 Холандският трудов пазар недостъпен за нас и през 2013 г. . 25| 6699 |29.10.2012 Президентът към българчета от диаспората: Заради вас съм приповдигнат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads