Реклама / Ads
2| 4829 |04.06.2019 НОВИНИ

Путин и Радев ще участват на икономически форум в Санкт Петербург

.
Радев и Путин
Руският президент Владимир Путин ще участва в пленарната сесия на Международния икономически форум в Санкт Петербург и ще има няколко двустранни срещи.
 

Това съобщи пред журналисти президентският помощник Юрий Ушаков. Той добави, че във форума ще участват председателят на КНР Си Цзинпин, българският президент Румен Радев, премиерите на Армения и Словакия Никол Пашинян и Петер Пелегрини и генералният секретар на ООН Антониу Гутериш.


„Владимир Путин ще сподели вижданията си за световната икономика и политика, ще даде оценка на проблемите, които изпитват в настоящия момент световното стопанство, международната търговия и финансовата система“, каза още президентският помощник. Той добави, че е възможно руският лидер да предложи някои свои идеи за оптимизация на системата на глобално управление. Путин ще говори също така за икономическото развитие на Русия и повишаването на доходите на гражданите.

 

Тази година Международният икономически форум в Санкт Петербург е от 6 до 8 юни.

Преди това Румен Радев ще участва на 5 юни, сряда, в Четвъртата среща на върха на регионалната инициатива „Три морета“, която ще се състои в Словения, съобщи пресслужбата на президента. Той ще посети Любляна по покана на словенския си колега Борут Пахор, който е домакин на форума.


Българският държавен глава ще участва в дискусия в рамките на президентския панел на форума заедно с президентите на Словения, Хърватия, Чехия, Естония, Латвия, Литва, Полша, Румъния, както и представители на Словакия и Унгария. Участие ще вземе и министърът на енергетиката на САЩ Рик Пери. Темата на дискусията е посветена на предизвикателства пред ЕС в региона между  Адриатическо, Балтийско и Черно море.

 

В рамките на двудневната среща на върха ще присъстват председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, германският федерален президент Франк-Валтер Щайнмайер, висши представители на Европейска банка за възстановяване и развитие, на Европейската инвестиционна банка.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4019 |04.06.2019 Мира Радева: Борисов показа, че Цветанов и той не са две лица на една и съща монета . 0| 3930 |31.05.2019 Радев се среща с деца от училище в Кърджали . 7| 4431 |27.05.2019 Радев наложи вето на промените в Закона за държавната собственост . 0| 3890 |26.05.2019 Румен Радев: Европа и България се намират на кръстопът

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads