Реклама / Ads
19| 6027 |30.09.2015 НОВИНИ

Вл. Путин: Терористите трябва да се унищожават! Това и правим

.
Руски самолети продължават ударите срещу обекти на "Ислямска държава" в Сирия. Това съобщават световните агенции през последния час. "Терористите от "Ислямска държава" отдавна се определиха като врагове на Русия. Предприели сме законни действия. Няма да затъваме в сирийския конфликт до шия, но ще решим някои важни цели", - категоричен е президентът Владимир Путин.
 
Той се надява президентът на Сирия Башар Асад да прояви гъвкавост и да намери път за разрешаване на кризата в страната. "Ислямска държава" е против исляма. Това е терористична групировка", допълни Путин.

 

В кабинета на американския президент Барак Обама е получено предупреждение от Москва, американците да изтеглят своите самолети от местата, където могат евентуално да пострадат.

 

Съветът на федерацията в Русия единодушно подкрепи предложението на Путин за въздушни удари.

 

Бомбандировките се извършват под командването на Военно-космическите сили на Русия, заяви на свой ред представителят на военното министерство ген. Игор Конашенков.

 

По късно Путин направи още едно кратко изявление: "Единственият верен път за борба с международния тероризъм е: да бъде проучен, да воюваме с него и да го унищожим.

 

Първият удар се изсипа върху покрайнините на град Хомс. Унищожени са техника и въоръжение, както и складове с петрол. Загинали са и много терористи.Броят на жертвите не е известен.

Руски самолети в Сирия.

 

Според експерта Руслан Левиев от групата WIU, която обработва информация от конфликтните точки в света. Русия разполага със следните самолети в Сирия: четири Су-30СМ, четири бомбандировача Су-34, дванайсет щурмови машини Су-25, дванайсет бомбандировача Су-24 и шест бойни хеликоптера Ми-24.

Между 300 и 500 морски пехотинци охраняват въздушната база в Латакия. Около 1500 бойци са разположени на няколко места. Местонахождението им е засекретено. Много вероятно е руската армия да разполага в Сирия и с ракетни комплекси. За това говорят някои спътникови снимки. Това е напълно достатъчно, за да се нанесат непоправими поражения на частите на "Ислямска държава", смята Левиев.

 

В същото време Саудитска Арабия обяви, че Асад трябва да подаде оставка. Според саудитския външен министър Адел ал Джубейр, ако това не стане, той може да бъде свален със сила.Саудитска Араия не приема позицията на Москва за Сирия.

Това противоречие може да доведе до неочаквани усложнения, смятат анализатори. В момента Русия води разговори със САЩ, ЕС, Иран и Израел като ги информира за резултатите от въздушните атаки. Очаква се Саудитска Арабия да преразгледа своята позиция. Ако това не стане има опасност от неконтролирано разрастване на конфликта.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 48| 6986 |28.09.2015 Путин: Стига с износа на демократични революции . 21| 4849 |28.09.2015 Путин: Русия няма да участва в сухопътна операция в Сирия . 19| 4747 |27.09.2015 Лех Валенса: Демокрацията е в криза, повече хора трябва да участват във властта . 1| 4444 |27.09.2015 Гавриил: Българската държава не трябва да приема още бежанци

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads