Реклама / Ads
7| 5149 |10.02.2018 НОВИНИ

Путин: Трудният ми работен ден завършва толкова късно, че не ми е до Инстаграм

.
Владимир Путин
Руският президент Владимир Путин заяви в четвъртък, че все още няма смартфон, след като миналата година разкри, че няма интерес да се присъедини към социалните мрежи, съобщава БГНЕС.
 

На среща с учени Путин направи признание в отговор на реч на Михаил Ковалчук, ръководител на Института за ядрени изследвания „Курчатов“.

 

"Казахте, че всеки има смартфони. Но аз нямам смартфон", каза Путин, предизвиквайки смях в публиката. Той отговори на коментар на Ковалчук, че "всеки има смартфон в джоба си".

 

65-годишният президент по-рано призна за технологичното си невежество - казвайки през 2005 г., че изобщо не разполага с мобилен телефон - и изрази страхове по отношение на наличното онлайн съдържание.

 

Миналата година, когато се срещна с ученици, Путин им каза, че едва използва интернет, след като му беше зададен въпросът дали той е гледал Instagram или други социални мрежи в свободните си моменти.

 

"Аз лично на практика не използвам това", каза Путин за интернет, като добави, че членове на неговия персонал действат онлайн. "Трудният ми работен ден завършва толкова късно, че не ми е до Инстаграм", каза той.

 

Путин е в пълен контраст с 52-годишния премиер Дмитрий Медведев, който често може да бъде видян с iPhone и други приспособления и поставя собствени снимки на официалната си страница в Instagram. В миналото Путин е заявявал, че интернет е "специален проект на ЦРУ" и "наполовина порнография".

 

След завръщането си в Кремъл през 2012 г. Путин контролира суровите мерки срещу интернет свободите, въвеждайки закони, които позволяват блокиране на сайтове с твърде екстремистко съдържание без съдебна заповед и преследване на нарастващ брой хора за публикуване онлайн.Русия осъди 43 души на затвор заради онлайн постове миналата година, заяви в понеделник група за защита на правата.

 

Интернет остава един от малкото форуми за политически дебати в страната, а критикът на Кремъл Алексей Навални спечели последователи сред младежта с видеоклипове на живо и видеоклипове в YouTube.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3924 |24.01.2018 Пътните настилки са предимно мокри, частично заледени и обработени . 1| 3938 |28.12.2017 Путин: Експлозията в Санкт Петербург е терористичен акт . 6| 4387 |14.12.2017 Путин: Руснаците и украинците са един народ . 2| 4795 |13.11.2017 Путин: Отношенията между Турция и Русия се възстановиха

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads