Реклама / Ads
2| 4685 |23.09.2009 НОВИНИ

Работят ли депутатите, изпокараха се техни подобни

.
Антикризисни закони или закон за културното наследство; много законопроекти или малко, но качествени; гласуване с чужди карти или не - за това спориха депутати в "Здравей България" по НТВ.
 

Не трябва да се сравняваме с предишни НС, трябва да се сравняваме с държави като Словения, Словакия, дори Хърватска, обяви по НТВ зам.-председателят на 41 НС Атанас Семов по повод работата, която са свършили депутатите дотук. Най-голямата болка на хората е борбата с корупцията, а тя е пряко свързана и с хладилника и с джоба на хората, обясни той.

Къде са конкретните мерки, които се очакват от нас, за борба с кризата като Търговския закон или Закона за обществените поръчки, попита депутатът от БСП Корнелия Нинова.

Колко хора ги засяга Законът за културното наследство, та той изпреварва всички останали, възмути се водещият Милен Цветков.

Не бива припряността да отмества качеството, каза Семов и даде пример със Закона за културното наследство, при обсъждането на които били поканени много специалисти, които веднага напипали дефектите му и го огледали отвсякъде.

Много бързо беше конституирано правителството, а това е една от основните задачи на едно мнозинство и на Народното събрание за целия му мандат. Ако сравняваме по дати, ще видим как в 40-то Народно събрание имаше срамен пазарлък близо месец, докато беше сформирано правителството. А тук правителството се сформира на втората седмица. Миналото НС непрекъснато внасяше законопроекти, които не се гледаха, възмути се Павел Шопов от "Атака". Внасяйте и вие, обърна се той към К. Нинова.

Внасяйте си ги вие, нали сте управляващи, защо чакате опозицията да ви ги внася, репликира тя.

Това НС направи много против гласуването с чужди карти
, в "Атака" никой вече не го прави, врече се още П. Шопов.

Това гласуване с чужди карти продължава с пълна сила, а беше първото обещание, което беше дадено от мнозинството, категоричен беше М. Цветков.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5085 |05.09.2009 Техники за оцеляване . 23| 14654 |18.08.2009 Техническа грешка остави провинцията без детски надбавки . 0| 5005 |22.06.2009 Децата се емнаха да работят . 3| 4969 |22.05.2009 Все по-малко българи искат да работят във Великобритания

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads