Реклама / Ads
19| 5924 |27.04.2014 НОВИНИ

Рада Коджабашева: Коланът на българина остана без дупки

.
Държавата и икономиката да работят за хората, обещаха на Симеоновград зам.-председателите на „България без цензура“ Рада Коджабашева и Росен Петров. Двамата, които са в листата за евродепутати на коалиция ББЦ, ВМРО, ЗНС и Гергьовден бяха в града на среща с местните хора.
 

„Социалният колан на българина е затегнат докрай и на него вече няма нито една свободна дупка. Нужни са по-добра финансова политика и повече социални плащания. На този град му трябват работни места и ние ви ги обещаваме“, обърна се към гражданите Рада Коджабашева.

Тя обясни, че политиката е обществена дейност и затова трябва да е за хората. Досега много политици са минавали през Симеоновград, но нищо за града не е последвало. В момента няма местна икономика. В миналото поминък на хората е давало голямото военно поделение и заводът за хладилна техника. Днес обаче нито едно от тях не съществува. Малцина от жителите се радват на заплати от комплекса „Марица Изток“, останалите се опитват да се измъкнат от мизерията със земеделие. Безработицата е 80%, младите са избягали. „Ние можем да ви предложим работа. Идваме при вас, за да се запознаем с вашите проблеми. Само този, който ги знае в детайли, може да предложи и адекватното решение“, каза зам.-председателката на ББЦ.

Градът ви ще се съживи, когато при вас отново дойдат 2 000 семейства на военни, посочи Росен Петров, визирайки идеята на ББЦ да възстанови казармата и армията. „Само с общи усилия ще успеем да излезем от блатото, в което се намираме. От 25 години ни делят на комунисти-антикомунисти, на леви и десни, дори два Синода направиха. За първи път в нашия политически живот се появи една партия, която не дели българите, а иска да събере най-доброто от лявото и дясното, да събере  хора, които искат да работят. В момента ние нямаме държава, а само една територия. Дори и територия нямаме, тъй-като границата ни е разградена. Държавата трябва да се върне на мястото си“, категоричен е Петров.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5350 |27.04.2014 Наказанията за оградата по границата - "забележки" . 1| 5259 |25.04.2014 Петима гранични полицаи са пострадали на "Тракия" . 1| 5184 |25.04.2014 По 325 лв. за пострадали от потопа домакинства . 8| 5520 |17.04.2014 Генералният консул на Русия пострада при катастрофа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads