Реклама / Ads
30| 6758 |20.03.2016 НОВИНИ

Радан Кънев: В ГЕРБ се мислят за недосегаеми като БКП!

.
Радан Кънев
Чак ме шокираха тези от ГЕРБ! Те имат манталитет на недосегаемост, който е плашещ. ГЕРБ обаче не е БКП, няма член първи на конституцията. Радев, Караянчева и другите, като чуят критика, те скачат и почват да викат.Това заяви пред bTV Радан Кънев, отговаряйки на въпрос дали ще иска извинение от ГЕРБ, че искал да гласуват вот на недоверие на правителството.
 
Сега искат извинение от мен, защото ги критикувам. Те са сърдити, че получават основателна критика, допълни той.

Те се ядосват и вбесяват, защото има независима опозиция, която не могат да купят и с която нямат общи здрави икономически интереси, заяви лидерът на ДСБ.

Месеци наред например ДСБ казва, че всички обществени поръчки отиват в ДПС. Те първо отричат, но накрая винаги се съгласяват с тезите на ДСБ. Излиза Бойко Борисов, казва, че сме прави за обществените поръчки и ги прекратява. Но по този начин ГЕРБ излагат премиера и свой лидер, категоричен бе той.

Той посочи, че е голям проблем, че ГЕРБ и ДСБ „нямат здрави общи икономически интереси както е с БСП и ДПС“.

„Те не могат да се сбият политически с нас, защото когато излезем на терена на политиката, те се обръщат към премиера им. И губят. Ето например месеци наред ние казваме, че обществените поръчките отиват в ДПС, те не ни слушат, излиза премиера и казва - отиват в ДПС“, посочи лидерът на ДСБ.

Той допълни, че в момента на ръководни постове във влстта има само трима души, които са от ДСБ – здравният министър Петър Москов, зам.-обласният управител на Габрово Добри Валачев и заместник- министърът на вътрешните работи Цвятко Георгиев. Обяснението му е заради обвинение на депутати от ГЕРБ, че поне 19 човека от ДСБ заемат ръководни постове и „ядат власт“. От ГЕРБ подканиха тези хора да напуснт, след като ДСБ е в опозиция.

Радан Кънев заяви, че той е предложил шеф на дружеството „Терем“ да бъде Стоил Янков, също член на ДСБ. Преди дни се оказа, че адвокатската кантора на кума на Кънев има договор именно с „Терем“.

„Кумът ми има договор с  „Терем“ така е. Той и стоил се познават много отдавна.Кумът ми беше в ДСБ и после напусна, но те се познават още от тогава“, поясни Кънев..

Той каза, че Николай Ненчев, Петър Москов и Меглена Кунева са министри на Реформаторския блок. За Божидар Лукарски обаче заяви, че има особено мнение.

„Премиерът е гръб на Москов. На всеки министър премиерът му е гръб. Ако на някой Кунева и Лукарски са му гръб - жална му майка“, каза Кънев.

Той обясни, че в опозиция ДСБ не носи отговорност за управлението. „Не предлагаме хора, не водим кадрова политика, не защитаваме хора. Кадровата политика е изцяло отговорност на премиера. Нашата отговорност имаше лимит – съдебната реформа, тя не стана, за това ние не носим отговорност“, каза още лидерът на ДСБ.

Проведохме разговор с премиера Бойко Борисов. Извини ми се за няколко неща, за които хвърли обиди. Благодаря му за коректното извинение за това, че ДСБ сме държали съдилищата, разкри Кънев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 33| 7732 |19.03.2016 Р. Кънев: Прекъснал съм комуникация с Кунева и Лукарски от година и половина . 29| 5335 |18.03.2016 Радан Кънев: Не всички почтени хора са на ДСБ . 12| 4917 |18.03.2016 Антоний Тодоров: Бунтът на ГЕРБ срещу ДСБ ще бъде потушен . 3| 5356 |18.03.2016 ТЕРЕМ: Нямаме договор с кантората на Радан Кънев, а с кума му

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads