Реклама / Ads
30| 5556 |25.09.2014 НОВИНИ

Радан Кънев: ГЕРБ и РБ ще имат повече от 121 депутата

.
Радан Кънев
Радан Кънев от ДСБ изрази увереност, че ГЕРБ и Реформаторския блок ще имат повече от 121 депутата.Той коментира в "Още от деня" на БНТ и проваления избор за шеф на ВКС, като го обясни с борбата на лобитата и задкулието.
 
Реформаторският блок гарантира, че първата му работа след влизане в парламента ще бъде да предложи законопроект, по силата на който Европейската директива за КТБ да бъде приложена, заяви Кънев. Според него в момента правителството и Фондът за гарантиране на влоговете в банките и БНБ трябва да преминат незабавно към действие, защото се нарушават правата на десетки хиляди българи.

Радан Кънев беше категоричен, че България разполага с модерна система от институции, които биха могли да спрат случващото се в КТБ. Вместо това над очевидните злоупотреби там е бил разпъван чадър. Той каза, че ежедневно се среща с хора, които са брутално рекетирани от данъчните служби и че тази практика не е спирала. Именно това го е принудило да започне политическата борба, с която се надява, че ще я прекрати. “Ама кой да я спре? Тия, които я измислиха – комунистите, които днес бягат от дебата? Или тия, които я усъвършенстваха – от ГЕРБ и от ДПС? Естествено, че трябват нови хора, за да спрат старата практика”, посочи той.

Радан Кънев заяви, че РБ е категорично “за” оставката на Иван Искров и на целия Управителен съвет на БНБ. Хубаво е, че имаме съвпадение на позициите с ГЕРБ по тази тема, “защото ние мнозинство в следващия парламент ще имаме. Така че това решение трябва явно да се вземе веднага”. Той обаче обясни, че предложението за нов управител на БНБ не може да бъде правено на пресконференция от някой край на страната, както направи г-н Борисов. Решенията ще се взимат от компетентен орган пред очите на цялата публика.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 4488 |25.09.2014 "Екзакта": ГЕРБ - 35.6%, БСП - 23%, АБВ - 11% . 37| 4833 |25.09.2014 Цветанов: Единствената алтернатива на ДПС в смесените региони е ГЕРБ . 60| 5395 |23.09.2014 Б.Борисов: На реформаторите анти-ГЕРБ говоренето няма да помогне . 24| 4884 |23.09.2014 Д. Янкова: Повторно управление на ГЕРБ би било катастрофа в социалната сфера

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads