Реклама / Ads
4| 7079 |17.11.2017 НОВИНИ

Радан Кънев: Има подземна битка за активите на КТБ

.
Радан Кънев
Търканията между БСП и ГЕРБ са буря в чаша вода, те са на един език, който е доста по-лош от този на Женския пазар. За какво спорят БСП? Спорът е кой да краде, дали е искрен, дали е театрален, по мое мнение и некултурен. Това заяви в предаването „Още от деня” Радан Кънев от ДСБ.
 

Той коментира и оставката на Димитър Главчев: „Идва сутринта Бойко Борисов и казва на Главчев да се маха и той го прави. По Конституция председателят на НС стои над министър-председателя.  Наблюдаваме принизяване на българския парламентаризъм и Народно събрание”.

 

Има парламентарна криза заради крайното увълчване на тема корупция, на тема кражбите, назначенията и ниската базова култура на хората в парламента.

 

БСП и ГЕРБ се разбраха по няколко теми – за парламентарната квота на  ВСС, което стана на тъмно, разбраха се да откраднат 20 милиарда лева за АЕЦ „Белене”. "Съгласни са да откраднат нови 20 млрд. от нашите джобове, за да положат един руски самовар от 90-те години на сеизмичната площадка в Белене. Като едновременно нанесат неизброими материални щети и доведат до огромни екологични рискове".

 

Виждам, че още могат да се разберат и за промяната на закона за приватизация в името на един див популизъм. Имаме престъпленията на комунистическия режим от убийствата през 40-те години, през лагерите, през отнемането на собствеността на българския народ, през Възродителния процес. Веднага след това партийните куфари, задграничните дружества, банковите фалити от 90-те години, създаването на групировките, мутренския рекет през 90-те години. Това е една серия от престъпления. Не е коректно да се говори за престъпления на комунистическия режим и за престъпления на прехода, тъй като през 85-та година беше официална политика, а през 95-та години същите структури, вече излезли от опеката на държавата, продължаваха с трафика, с контрабандата, с грабежите. Тогава ограбиха 2/3 от българския народ. За нито едно от тези престъпления не е паднала давността.  

 

Кънев коментира и проектозакона за КТБ: „Той представлява продължаване на войната за разграбването. Има подземна битка между престъпните кланове за активите на КТБ”.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 6311 |11.11.2017 Радан Кънев: Имали сме по-добро образование по турско време от днес . 3| 4294 |11.09.2017 Радан Кънев: Политиката на Макрон е враждебна на нашия национален интерес . 7| 6598 |30.07.2017 Радан Кънев: Борисов e натрупал много сланина от суджуци . 12| 10732 |01.07.2017 Красимир Кънев: Ромите не бият деца

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads