Реклама / Ads
18| 6212 |09.09.2020 НОВИНИ

Радан Кънев: Младите ли са мафия? Това е цинично

.
Радан Кънев
Младите хора ли са мафия? Това е цинично. И е една заблуда. Това каза евродепутатът Радан Кънев по БТВ относно изказването на Бойко Борисов, че мафията му иска оставката.
 

Дали изборите ще са редовни или предсрочни, Европейските институции нямат отношение. Но какво се случва с правосъдието в една държава, свободна ли е обществената телевизия, която произведе фалшива новина, е европейски въпрос. 


Всяка държавата дава на своите граждани неотменими права. И всеки има право на защита от европейските институции. ЕНП 14 години подкреп ГЕРБ. Искам да събудя чувствителност в колегите си. Цинично е да се подкрепя ГЕРБ, защото дава най-голяма бройка. Може ли ЕНП да подкрепя Гешев в риториката да обяви даден човек за престъпник, а сед това съдът да каже, че няма никакви доказателства.  


Това е институционализиран политически тормоз. А се твърди ,че протестът се инспирира от Русия. Протестът не е мафия. Божков е човек с тежка сенчеста биография. Лично съм поставял въпрос за монопола на хазарта. ГЕРБ тогава мълчаха. Ние атакувахме Божков, когато беше силен. Ние винаги сме били принципни поддръжници България да се очисти от олигархията. 

 

Тази седмица съм в България, за да участвам в протестите. Повечето хора на протеста са прозападно настроени. Туск каза, че има нужда от повече информация какво се случва в България. ще дам детайли не от сферата на партийната политика.

 

А за състоянието на съдебната власт, захвата, в който се намират българските граждани с буквално застрашени права. Смачкани по политически причини. Не може институциите да са заложник на сенчести интереси. Не може БНТ да пуска фалшиви новини, че протестът иска “Народен съд”. този дебат в ЕП да го използваме с тази цел. 

 

Изходът минава през съгласие на всички политически сили. Важна роля на президента, е след оставка на правителството, да търси съгласие. Има значителни финансови възможности, които трябва да бъдат мъдро инвестирани в спасяването на икономиката. Ние виждаме смехотворни фигури като министри

 

Един човек броеше колко пъти му викат Барни Ръбъл и написа конституцията. И не пожела да каже кой друг я е писал. Трябва да има спасителен план по часове. Ние сме 50 години назад в сферата на енергетиката. как ще се борим с климатичните предизвикателства. В този момент разговора за ВНС е абсурден. Разговорът е за реформа в българското правосъдие.Утре всички ще сме на площада.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4231 |06.09.2020 Младите европейски социалисти подкрепиха българските си съмишленици . 10| 5509 |05.09.2020 Евгени Кънев: Сега трябва да се включат всички бизнесмени. И ледът ще се спука . 22| 5955 |03.09.2020 Радан Кънев: Използването на провокатори за оправдаване на полицейско насилие е стара традиция на българските комунисти . 13| 6591 |02.09.2020 Радан Кънев: Неизбежно е - първо оставка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads