Реклама / Ads
44| 5520 |03.12.2013 НОВИНИ

Радан Кънев: Не може Конституцията да се променя от хора, избрани с бухалка

.
Не може МВР да е предизборна бухалка на изборите и Конституцията да се променя от хора, които са избрани в бухалка.Това заяви в "Лице в лице" председателят на ДСБ Радан Кънев и изброи стъпките, които Реформаторският блок ще предприеме за промяна на държавата.
 

Според него мандатът на едно ново Народно събрание ще е кратък. То няма да е готово за смяна на Конституцията, защото е избрано по стари правила. Във Великото народно събрание хората трябва да бъдат много по-честно избрани. Три-четири години са напълно достатъчни за тези промени.

"В България опозицията има много ясно начертан път отвъд оставката. Необходимо е много повече от различно мнозинство в Народното събрание. Мнозинството се сменя много лесно. Когато то се формира на базата на покупко-продажба, е необходимо разпускане на този парламент. Някой съмнявал ли се е, че в ГЕРБ има продажници? Това не е нищо чудно. Краят на това унижение започва с оставка и нови избори. След това обаче трябва да се продължи с мерки, които да прекратят тези практики", заяви Кънев.

Радан Кънев изброи и някои от стъпките, които ще предприеме Реформаторският блок за промяна на държавата. Първа стъпка - административна реформа, която да направи партийните назначения невъзможни чрез прилагане на европейските правила за конкурсно начало.На второ място - промени в съдебната власт. На трето - спешни икономически мерки. Следват новите правила в МВР и в медиите по отношение на собствеността и конкуренцията, заяви Кънев.

БСП и ДПС пазят статуквото в България.Той отрече за всякаква коалиция с тези партии, а така също и с ГЕРБ. "Правосъдна реформа и Цветан Цветанов - не става" посочи Кънев и изказа недоумението си от мълчанието на ГЕРБ по Реформаторския план за излизане от кризата.

Корупцията в България прави хората много бедни, каза още Кънев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 92| 5968 |03.12.2013 Борисов и Цветанов: Само ГЕРБ може да спре призрака на Тройната коалиция . 4| 7394 |03.12.2013 Тихомир Безлов пред Фрог нюз: Хидрофор размаза кола, можеше да убие дете . 11| 5058 |02.12.2013 Проф. Константинов: Задължителният вот пак може да е купен . 12| 5644 |28.11.2013 П. Прошков: БСП не може да води мъжки разговори с ДПС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads